Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009»,

με 586 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, θα μας παρασύρει σε μια μεγάλη γιορτή, συνδυάζοντας αρμονικά παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις, που θα είναι ελκυστικές για όλους.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» με 27 εκδηλώσεις που κορυφώνονται σήμερα, το πρόγραμμα «Πολιτισμός για Ολους» με 430 εκδηλώσεις, το «Αθηναϊκό Φεστιβάλ» με 118 εκδηλώσεις και το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας» με 12 παραστάσεις.

Οι εκδηλώσεις «Πολιτισμός για όλους», που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου, αφορούν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σε 88 πλατείες και ανοιχτούς χώρους, σε όλη την πόλη.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού και η προσφορά ποιοτικών πολιτιστικών ερεθισμάτων στους Αθηναίους.

Φέτος, το Αθηναϊκό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Αττικού Αλσους -σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, στο Θέατρο Δόρας Στράτου, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.