Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Στοχευμένες πολιτικές για την ανεργία

Στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι είναι "ένα φαινόμενο που δημιουργείται από την οικονομική συγκυρία και από τις σωστές ή λάθος πολιτικές".

"Μια πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας θα έπρεπε σήμερα να στοχεύει ιδιαίτερα στους νέους, όπως οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει εμείς για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για 4 χρόνια", υπογράμμισε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική για την απασχόληση και έκανε λόγο για "οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στην κρίση".

Ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στο κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου", είπε ότι "έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο, μια περίοδο όπου όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα, από τη μια της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και, από την άλλη βεβαίως, αρχίζουν και διαισθάνονται όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα της διεθνούς κρίσης".

Μίλησε για "διαφανείς, καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης, οριοθέτηση ρόλων και σεβασμό στην αποστολή τους".