Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΚΚΕ. "Μέτρα προστασίας ανέργων"

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη "να εμπιστευτεί τη δύναμή της διεκδικώντας μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων, αύξηση των μισθών, σύγχρονα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα".

ΣΕ Συνέντευξη Τύπου με θέμα «οι οικονομικοί μετανάστες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι θέσεις του ΚΚΕ»,που παραχώρησε σήμερα η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:

"Η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό. Επιδεινώνεται από την κρίση αλλά θα εξακολουθήσει να αυξάνεται και μετά από αυτή. Χαρακτηρίζει όλες τις χώρες της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της - στην οποία συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν περιορίζουν την ανεργία, αντίθετα την τροφοδοτούν. Η ΕΕ και τα κόμματά της με την πολιτική της ελαστικής και προσωρινής εργασίας αξιοποιούν την ανεργία σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι "οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν να πληρώσουν αυτοί την κρίση και με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη να παλέψουν κατά των απολύσεων, κατά της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρηματοδοτεί τους μεγαλοεργοδότες αντί να προστατεύει τους ανέργους. Μπορούν και πρέπει να ξεσηκωθούν τώρα για να αποκρούσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος τους που έχει αποφασίσει η ΕΕ, την ελαστική μερική και ανασφάλιστη δουλειά".