Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ "ΣΚΟΡΠΙΟ"..?

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι η Αθηνά Ωνάση προσπαθεί να… ξεφορτωθεί ένα κομμάτι της ιστορίας της οικογένειάς της.

Σήμα κατατεθέν του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Σκορπιός, μία άγονη και άνυδρη κουκίδα στον γαλάζιο καμβά του Ιουνίου, πέρασε στην κατοχή του το 1963 έναντι τριών εκατομμυρίων δραχμών.

Δεδομένου ότι στα χέρια του κάθε τι γινόταν «χρυσός», έτσι κι ο Σκορπιός δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Σύντομα το μικρό νησί μετατράπηκε σε έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος συνδέθηκε με τις πιο λαμπρές, αλλά και τις πιο δυσάρεστες, σελίδες του βίου της δυναστείας.

Ήταν στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όταν ο Σκορπιός φόρεσε τα γιορτινά του, προκειμένου να φιλοξενήσει το γάμο του 68χρονου, τότε, μεγιστάνα, με την πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και χήρα του JFK, Jackie Kennedy, γεγονός που έστρεψε τα φώτα του παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο μικρό νησί του Ιονίου.

Ήταν στις 22 Ιανουαρίου του 1973, όταν ο ουρανός πάνω από το Σκορπιό σκοτείνιασε, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 25χρονου Αλέξανδρου Ωνάση.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το νησί αποτελεί την τελευταία κατοικία των προγόνων της, η Αθηνά ετοιμάζεται να πουλήσει το Σκορπιό, καθώς φέρεται ότι επιθυμεί να «κόψει» κάθε δεσμό που τη συνδέει με την Ελλάδα, εκφράζοντας έτσι την πικρία της για την άρνηση της πολιτείας να χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα στον σύζυγό της, Alvaro Alfonso de Miranda Neto, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο αγώνισμα της ιππασίας.

Κυριακάτικο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express» επαναφέρει στην επικαιρότητα τα σενάρια περί πώλησης του καταπράσινου νησιού.

αναρτηθηκε απο zougla.gr