Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Οι φίλοι του Μάικλ Τζάκσον

θα μπορούν από τις 30 Οκτωβρίου να παρακολουθήσουν στους κινηματογράφους την ταινία This Is It, με υλικό από τις πολύωρες πρόβες για την προγραμματισμένες τελευταίες συναυλίες του βασιλιά της ποπ στο Λονδίνο.

Το This Is It βασίζεται σε εκατοντάδες ώρες πρόβας και υλικού από τα παρασκήνια, ενώ θα περιλαμβάνει και κάποια στιγμιότυπα σε 3-D, καθώς και συνεντεύξεις με μερικούς από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του.

Στην ανακοίνωσηγια την ταινία συμμετείχε και το Ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον, την προεδρία του οποίου έχουν αναλάβει ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Τζον Μπράνκα και ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν, οικογενειακός φίλος για περισσότερο από 40 χρόνια. Όλα τα έσοδα που θα έχει το Ίδρυμα από την ταινία θα κατατεθούν στο Michael Jackson Family Trust, το οποίο σύμφωνα με την διαθήκη του βασιλιά της ποπ θα εισπράττει και διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.


Οι περισσότερες σκηνές της ταινίας μαγνητοσκοπήθηκαν τον Ιούνιο 2009 στο Staples Center του Λος Αντζελες και στο The Forum στο Ίνγκλεγουντ της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Μάικλ Τζάκσον για μία σειρά 50 συναυλιών που επρόκειτο να δώσει στην Ο2 Arena του Λονδίνου, με τίτλο «This Is It».

Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα θα είναι ταυτόχρονη με αυτή την στην Αμερική.