Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Πλουσιότερος ο Mosley μετά το ροζ σκάνδαλο!

Ο Max Mosley, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το ροζ σκάνδαλο με σοκαριστικές για πολλούς ερωτικές σκηνές, δεν πτοήθηκε. Ο Πρόεδρος της FIA όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά σαν δικηγόρος που είναι, ξεκίνησε δικαστικό αγώνα κάνοντας μηνύσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν τις «ερωτικές του περιπέτειες».

Έτσι πριν από καιρό η σκανδαλοθηρική βρετανική εφημερίδα «News of the World» που πρώτη που δημοσίευσε την ιστορία πλήρωσε στον Mosley 100,000 δολάρια ως ηθική αποζημίωση. Βέβαια, πλήρωσαν και τα δικαστικά έξοδα που ήταν περίπου 760,000 δολάρια. Επόμενος στόχος του Προέδρου ήταν η γερμανική εφημερίδα Bild που είχε μάλιστα πληρώσει τους Βρετανούς για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που πρωταγωνιστούσε ο Mosley.

Στην αγωγή ο Mosley ζητούσε από τον εκδότη Axel Springer 2.35εκατομμύρια δολάρια! Τελικά, ήρθαν πρόσφατα σε συμβιβασμό και ο γερμανός εκδότης θα πληρώσει μόνο 290,000 δολάρια και αυτό διοργανώνοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του Mosley δημοσιεύοντας συνέντευξή του.

Δεν ξέρουμε βέβαια τα κέρδη από τις πωλήσεις των φύλλων που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες εκείνες τις μέρες- τόσο της βρετανικής, όσο και της γερμανικής εφημερίδας- αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα από τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν.


zougla.gr