Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το Σάββατο 26 Ιουνίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Σύναξη Ψυχολογικής Υποστήριξης Ναρκομανών και Εθισμένων Ατόμων(Σ.Υ.Ν.Α.) και τον Σύλλογο« ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ»(οικογενειών, φίλων, και οικείων, εξαρτημένων, ατόμων από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, κ.λ.π.).
Ειδικότερα, στην Αστική Σχολή στις 11 π.μ. - και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» - θα παρουσιαστεί διασκευή του Ιταλικού παραμυθιού « Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ».
Το παραμύθι, πάνω στο οποίο βασίζεται το συγκεκριμένο έργο, είναι γραμμένο από τον ψυχολόγο Λουτσιάνο Μοράτι και απευθύνεται σε παιδιά της σχολικής ηλικίας, με σκοπό να τους μιλήσει με εύγλωττο τρόπο για τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, χωρίς όμως να αναφέρεται σε αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα«ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»,που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου, παρατείνεται κατά μια εβδομάδα - ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.




Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου μέλη της Σ.Υ.Ν.Α. και του ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ θα ενημερώνουν τους δημότες για το έργο της πρόληψης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε σχετικά θέματα, καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχής των δημοτών στις δράσεις τους.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός καλεί όλους τους κατοίκους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, να συνομιλήσουν και να εκφραστούν δημιουργικά ώστε η φωνή της πρόληψης να είναι και η φωνή όλων των δημοτών.