Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Θ. Παπαγεωργίου για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση

Να γίνει άμεσα εκτίμηση των ζημιών και η πληρωμή αποζημιώσεων


Πολλοί οι αγρότες των Δήμων Αιγινίου και Κολινδρού, ενημέρωσαν τον Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου για τις καταστροφές που προκάλεσε η ξαφνική χαλαζόπτωση της Κυριακής 20-6-2010, σε καλλιέργειές τους, ζητώντας να παρέμβει για να γίνει γρήγορα η εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.
Ο κ. Παπαγεωργίου, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αφού από το πρωί της Δευτέρας 21-6-2010, έπρεπε να βρίσκεται στην Βουλή, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διερεύνησης του Σκανδάλου της SIEMENS, έστειλε όμως στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ επιστολή με την οποία ζητά την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς και την προώθηση της διαδικασίας για την γρήγορη αποζημίωση των αγροτών.


Η Επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Κύριε Πρόεδρε,
Το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αιγινίου και Κολινδρού προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση σε δενδροκαλλιέργειες, αλλά και σε καλλιέργειες καπνού, βαμβακιού κ.α.
Η περιοχή που έχει πληγεί από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση είναι καθαρά γεωργική με δυναμικές καλλιέργειες και οι κάτοικοι είναι στην πλειονότητά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με μόνο έσοδο το εισόδημα από τις καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί.
Παρακαλώ να γίνει άμεσα η καταγραφή των πληγεισών καλλιεργειών, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης των αγροτών.