Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η Νομαρχία Πιερίας στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη


Στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, 150 σύλλογοι, φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από την συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού «ξεδιπλώνοντας» ήθη- έθιμα της περιοχής τους, παρουσιάζοντας παραδοσιακή μουσική και χορό, θεατρικές παραστάσεις κ.α
Για πρώτη φορά στη συνάντηση μετείχαν και οι νομαρχίες και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έδωσε το παρών αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη τουριστική και πολιτιστική φυσιογνωμία του Νομού. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με δικό της περίπτερο προέβαλε στους επισκέπτες της έκθεσης την ιστορία και τις ομορφιές του νομού μέσα από το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ν.Α. Πιερίας στη 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων συμμετείχε η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Κάτω Μηλιάς Πιερίας “Oι Λαζαίοι” με παραδοσιακά τραγούδια της Μηλιάς Πιερίας. Τη χορωδία συντόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Μ. Χανδόλιας και συνόδευσε με την γκάιντα ο Νίκος Κ. Χανδόλιας. Η χορωδία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.



Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν πεζοί μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι.



Στις εκδηλώσεις τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης.