Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

TANGO η ΣΥΡΤΑΚΙ ?

Στο παγωμένο Πολοκουάνε της Ν. Αφρικής η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας της. Επιπέδου τελικού Γιούρο 2004 ο αποψινός αγώνας με την πανίσχυρη Αργεντινή που μπορεί να φέρει την Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.




Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι Έλληνες διεθνείς ετοιμάζονται για τον αγώνα της ζωής τους, απόψε στις 21.30 (ΝΕΤ), με στόχο να κάνουν τους εαυτούς τους και μια ολόκληρη χώρα περήφανους.



Το έργο της Εθνικής είναι πολύ δύσκολο διότι απέναντι στον Μέσι και στους αφιονισμένους Αγκουέρο και Μιλίτο που είναι αναπληρωματικοί στην Αργεντινή και θέλουν απόψε να αποδείξουν, η ομάδα μας πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί.



Η Ελλάδα με ισοπαλία θα περιμένει νίκη της Νιγηρίας στο άλλο παιχνίδι. Ενώ ακόμη κι αν νικήσει πάλι δεν είναι σίγουρη, εφόσον κάνουν το ίδιο και οι Κορεάτες στο ματς με τους Νιγηριανούς.



Με πολύ αμυντικό σχήμα θα παίξει απόψε η Εθνική. Πιθανότατα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αναλάβει τη φρούρηση του Μέσι, με τρεις σέντερ μπακ πίσω του (Μόρα, Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο) να επιτηρούν τον Κουν και τον Μιλίτο. Στα πλάγια της άμυνας ο Βύντρα με τον Τοροσίδη, στο κέντρο ο Κατσουράνης, ο Τζιόλης και ο Καραγκξούνης και μοναδικός προωθημένος ο Σαλπιγγίδης. Γκολκίπερ θα παραμείνει ο Τζόρβας.



Η Αργεντινή θα παίξει πιθανότατα με Ρομέρο, Οταμέντι, Ροντρίγκες, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Μπολάτι, Βερόν, Μάξι Ροντρίγκες, Μέσι, Μιλίτο, Αγκουέρο.



Στο πλευρό της Εθνικής θα είναι πάνω από 7.000 φίλαθλοι, πολύ μεγαλύτερος αριθμός από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας στο Πορτ Ελίζαμπεθ και στο Μπλουμφοντέιν.



Διαιτητής θα είναι ο 33χρονος Ουζμπέκος Ραβσάν Ιρμάτοφ που έχει δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Μουντιάλ.