Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του δήμου Κατερίνης

Ένα τρίμηνο μετά  την μετεγκατάστασή του, το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής του δήμου Κατερίνης, που βρίσκεται πλέον μέσα στο πάρκο, παρέχει τις υπηρεσίες του προς τους συνταξιούχους των ταμείων ΟΓΑ και ΙΚΑ. Η θέση του κτιρίου όπου στεγάζεται, γίνεται όλο και πιο γνωστή και προτιμάται από αρκετούς, ανάλογα και με την περιοχή στην οποία μένουν.

Το σπιτάκι μέσα στο πάρκο, ανακαινίσθηκε από το δήμο Κατερίνης μέσα στη χρονιά καθώς ήταν εγκαταλειμμένο, για να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός κέντρου ιατρικής φροντίδας. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής Αναστάσιος Παπαζήσης, στο χώρο πραγματοποιούνται μια σειρά από απλές εξετάσεις, όπως μέτρηση πίεσης, ζαχάρου αλλά και παροχή πρώτων βοηθειών. Ακόμα γίνονται συνταγογραφήσεις για τα ταμεία ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Για το ΙΚΑ, έρχεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα γιατρός που εκτελεί τη συνταγογράφηση, ενώ για τον ΟΓΑ δεν υπάρχει ακόμα κάποιος γιατρός που να έρχεται, εξυπηρετούνται όμως όσοι έρχονται. Κάθε Δευτέρα λοιπόν, οι συνταξιούχοι μπορούν να αφήνουν τα βιβλιάριά τους και να τα παίρνουν πίσω την Τετάρτη.


Οι συνταγές πηγαίνουν στο νοσοκομείο, στην δρ. Μαρία Μαλλιάρα η οποία εξετάζει τις περιπτώσεις και αναλόγως υπογράφει τις συνταγές. Η κατάσταση αυτή μάλιστα είναι μόνιμη, καθώς πριν την δρ. Μαλλιάρα, το έργο αυτό είχε υπ’ ευθύνη του ο δρ. Μαλακόπουλος.

Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν το κέντρο ιατρικής φροντίδας μέσα στο πάρκο για να εξυπηρετούνται, κυρίως όμως για τις συνταγές, αφού οι εξετάσεις έχουν μια την ελάχιστη χρέωση του ενός ευρώ. Όπως φαίνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων μετράει το παραμικρό έξοδο και το σκέφτεται δυο φορές, ψάχνοντας παντού την οικονομικότερη λύση.
ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ