Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

5 χρυσά για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα





Η μεγαλύτερη δύναμη των Βαλκανίων εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα στο άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, αφού και φέτος κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στον Ιππικό Όμιλο Πιερίας στην Κατερίνη.

Οι Έλληνες ιππείς και αμαζόνες κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά δέκα μετάλλια, ένα περισσότερο από πέρσι, εκ των οποίων τα πέντε ήταν χρυσά. Συγκεκριμένα, κέρδισαν τα τρία χρυσά μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα, δύο χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα των κατηγοριών παίδων και εφήβων, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα.
Στην Κατηγορία Παίδων η Ελλάδα τα πήρε όλα. Κέρδισε τόσο την 1η θέση στο Ομαδικό Αγώνισμα όσο και τα τρία μετάλλια στο ατομικό αγώνισμα. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Φανή Σταφυλοπάτη με τον 11χρονο Cassian με πολύ καλό ποσοστό 71,607%, δεύτερη ήταν η Μαριάννα Μπάσδρα με τον Forever με ποσοστό 70,35% και τρίτη η ΦωτεινήΓεωργίτσου με την Kolliante με ποσοστό 70,26%.

Στην Κατηγορία Εφήβων η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Ομαδικό και Ατομικό Αγώνισμα και το ασημένιο επίσης στο ατομικό. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον Red Diamondμε ποσοστό 71,80%, ενώ δεύτερη ήταν η Ρέα Καπετάνου με την Gilbaeks Sika με ποσοστό 69,75% και στην 3η θέση ο Alp Karliova με τον Risander από την Τουρκία.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ομαδικό Αγώνισμα και στο ατομικό το ασημένιο και το χάλκινο. Δεύτερη Βαλκανιονίκης ήταν η Κέλλη Σκλαβούνου με τη Dynastie με ποσοστό 67,65% και τρίτη η Χαρά Πουλή με τον Wandango με ποσοστό 67,15%. Βαλκανιονίκης 2010 αναδείχθηκε με πολύ καλό ποσοστό, 69,45%, ο Ρουμάνος Sorin Alexandrescu με τον Mercur Casino.