Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΙΧΜΕΣ ΡΕΠΠΑ

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών άφησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου για το σχεδιασμό έργων στη Θεσσαλονίκη.




Ερωτηθείς τι θα γίνει με την ΕΘΕΛ με αφορμή δημοσιεύμα κυριακάτικης εφημερίδας περί ιδιωτικοποίησής της, ο κ. Ρέππας τόνισε πως το υπουργείο προωθεί «πρόγραμμα εξυγίανσης», το οποίο όμως διαχώρισε απόλυτα από την ιδιωτικοποίηση: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση όμως με την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, έτσι όπως δήθεν παρουσιάζεται» σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν ξέρω αν το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιο Γραφείο Πρωθυπουργού έχει κάποια τέτοια σύλληψη. Αν τεθεί υπόψη μας, εμείς θα δώσουμε ένα περήφανο όχι, γιατί πιστεύουμε ότι οι αστικές συγκοινωνίες επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο».





Δ. Ρέππας: Δεν θέλω να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους

Ο κ. Ρέππας άφησε κι άλλες αιχμές, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μνημονίου που έχει συναφθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου. Συγκεκριμένα, αν και σημείωσε πως χρειάζονται προγράμματα εξυγίανσης, υπογράμμισε πως «είμαστε η Κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του Μνημονίου βεβαίως, αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής, γιατί η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές μας υπήρχαν πριν από το Μνημόνιο και θα υπάρχουν και μετά το Μνημόνιο και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».



Συνεχίζοντας έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό του τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής:



«Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για αυτούς τους Οργανισμούς και τους εργαζόμενους, κι εκείνοι θα αναλάβουν την ευθύνη να συμβάλλουν στο να βρούμε την καλύτερη λύση ... αλλά δεν μου αρέσει και δεν θέλω επειδή είμαστε αυτή η κυβέρνηση να κουνάμε συνέχεια το δάχτυλό μας στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς, στους δημόσιους υπάλληλους. Υπάρχει πλούτος σε αυτήν τη χώρα που πρέπει να φορολογηθεί, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλά εισοδήματα που πρέπει να συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο κι αυτό πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικά».



«Και σας παρακαλώ πολύ, εγώ δεν θέλω να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, γιατί θα μας κουνήσουν κι εκείνοι τα πέντε δάχτυλα ξέρετε πως κάποια στιγμή» πρόσθεσε.
NAFTEMPORIKI


**** ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ...ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ....ΠΑΣΟΚ!