Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Νομάρχη Πιερίας στην Υπουργό Υγείας για τη διακοπή των καρτών μετακίνησης των ΑμεΑ

Επιστολή του Νομάρχη Πιερίας στην Υπουργό Υγείας
για τη διακοπή των καρτών μετακίνησης των ΑμεΑ

Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με θέμα τη διακοπή της δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία με τα ΚΤΕΛ απέστειλε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο Νομάρχης αναφέρει στην επιστολή του:


Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Σας είναι γνωστό ότι από την 1η Ιουλίου 2010 τα ΚΤΕΛ έχουν προχωρήσει στη διακοπή της παροχής δωρεάν μετακίνησης στα άτομα με αναπηρία, με συνέπεια να έχει προκύψει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και ανεξάρτητα από τις περικοπές έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία να εξακολουθήσει να επιδοτεί τη μετακίνηση των πολιτών με αναπηρία, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο και εκφράζοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πρέπει επίσης να επισημάνω την άνιση και άδικη μεταχείριση που υφίστανται οι πολίτες της περιφέρειας σε σύγκριση με τους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί το κράτος επιδοτεί τη μεταφορά όλων των πολιτών και οι κάτοικοι της επαρχίας να αντιμετωπίζονται και να αισθάνονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Παρακαλώ να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, διασφαλίζοντας το δικαίωμα της προσπελασιμότητας των πολιτών με αναπηρία.

Ο Νομάρχης Πιερίας
Γιώργος Παπαστεργίου