Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η μισή παραλία του Μακρύγιαλου παραμένει αναξιοποίητη



Μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι του εξωτερικού και διεθνείς επενδυτές ενδιαφέρονται να μπουν στο παιχνίδι «ήλιος-θάλασσα», στο οποίο η…… χώρα μας διαθέτει ακαταμάχητο πλεονέκτημα.
  • Έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική περίοδος στο Μακρυγιαλό μας και έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, στην μια πλευρά της παραλίας. Στην άλλη μισή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ; Οι περισσότεροι επιχειρηματίες της μισής παραλίας ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση. Αισθάνονται πάρα πολύ αδικημένοι και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  • Η ευθύνη ανήκει στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού ο οποίος ακόμη δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μίσθωση των παραλιών.
  • Οι διαδικασίες αυτές έπρεπε να είχαν γίνει από τον Δήμο, τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα πριν. Από την Πρωτομαγιά έπρεπε να υπάρχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες για τους επισκέπτες μας.
  • Ήδη ο τόπος μας δυσφημείται. Οι tour operators είναι έξαλλοι με την κατάσταση. Γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο!
  • Οι επαγγελματίες της μισής αναξιοποίητης παραλίας βρίσκονται στον αέρα , δεν μπορούν να δουλέψουν και χάνουν καθημερινά εισοδήματα σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ τους είναι απαραίτητο.
  • Από την άλλη πλευρά. Ο ίδιος ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από έσοδα- χάνει κάθε μέρα μεγάλα ποσά επειδή ό ίδιος έχει καθυστερήσει το θέμα.
Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος των επιχειρηματιών, του ίδιου του Δήμου.
Για όλους αυτούς τους λόγους το θέμα της μίσθωσης των παραλιών είναι κατεπείγον και πρέπει να συζητηθεί σήμερα.
Το πρόβλημα θα έπρεπε να το είχαμε αντιμετωπίσει από προχθές .