Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συναντήθηκαν επί σκηνής το Παιδικό τμήμα της Χορωδίας της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου(Δήμος Πύδνας -Κολινδρού) και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού



Μια ενδιαφέρουσα μουσική εκδήλωση γνωριμίας στην οποία συναντήθηκαν επί σκηνής το Παιδικό τμήμα της Χορωδίας της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου(Δήμος Πύδνας -Κολινδρού) και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε - το βράδυ της περασμένης Παρασκευής - στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Μακρυγιάλου.

Νότες που «ταξιδεύουν» με όχημα τις παιδικές φωνές, η φωνητική τέχνη, που εκπροσωπείται από την παιδική δημιουργικότητα, μουσικά σύνολα που μπολιάζουν ταλέντα, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια όμορφη εκδήλωση, που παρακολούθησαν πολλοί φίλοι της μουσικής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυγιάλου Μαρία Αβραμίδου.

Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διεύθυνση των χορωδιών είχαν ο Ιωάννης Κούκας αρχιμουσικός(σε ό,τι φορά στην εμφάνιση της Χορωδίας της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου) και η Μπέτυ Τσομίδου καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Παναγιώτης Μπερεδήμας: «Εργαλείο Πολιτισμού η παιδική δημιουργικότητα»

Όπως τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Παναγιώτης Μπερεδήμας:«…..γίνεται, μέσα σε δύσκολους καιρούς, η παιδική δημιουργικότητα ένα τέτοιο εργαλείο πολιτισμού, που μας βοηθά να ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του περί στήριξης και ανάδειξης νέων, έρχεται να ενισχύσει και να ενθαρρύνει και τους εκπροσώπους αυτού του ιδιαίτερου μουσικού χώρου».

Από την πλευρά της η κα Αβραμίδου ευχαρίστησε τον κο Κούκα γιατί όπως ανέφερε: «με τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειές του –εδώ και μια δεκαετία - προάγει πολιτισμό στον Μακρύγιαλο και στην ευρύτερη περιοχή», καθώς και τον κο Μπερεδήμα για την συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης στην συγκεκριμένη εκδήλωση.