Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Θέλεις να πάρεις άριστα στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης; Μάθε τα μυστικά της πιο αγαπημένης δραστηριότητας.




Σύμφωνα με έρευνες, η συχνότητα με την οποία η μέση γυναίκα κάνει σεξ κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε μερικές φορές την εβδομάδα έως και μερικές φορές το μήνα. Ωστόσο, παρά την όποια εμπειρία τους, οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν σκράπες στο σεξ, καθώς φαίνεται ότι δεν κατανοούν απόλυτα τι πραγματικά συμβαίνει κάτω από τα σεντόνια. Και μ’ αυτό εννοούμε ότι έχουν πληθώρα αποριών, όπως γιατί ορισμένα πράγματα μας αρέσουν στο κρεβάτι και άλλα όχι, ή γιατί το κορμί μας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο όταν διεγείρεται, κ.λπ. Εμείς απευθυνθήκαμε σε κορυφαίους ειδικούς και εκείνοι με τη σειρά τους μας αποκάλυψαν...

Γιατί οι μπότες σε κάνουν να νιώθεις σέξι
Κάθε γυναίκα μεταμορφώνεται όταν φοράει τις...
αγαπημένες της μπότες. «Υπάρχει έντονος συμβολισμός σε ό,τι αφορά τις ψηλές μπότες. Πολλοί άνθρωποι τις έχουν υποσυνείδητα συνδέσει με ποπ σταρ, πειρατές ή ακόμα και στρατιώτες. Εξαιτίας λοιπόν αυτών των συνειρμών, οι μπότες δίνουν μία αίσθηση προστασίας, δύναμης και εξουσίας, με αποτέλεσμα όταν τις φοράς να νιώθεις πιο δυναμική και σέξι από ποτέ», εξηγεί o Θάνος Ασκητής, ψυχίατρος, σεξολόγος.

Γιατί μαζί του ξυπνάει και η ζούγκλα
«Η πρωινή στύση των αντρών οφείλεται στο γεγονός ότι η έκκριση τεστοστερόνης φτάνει στα υψηλότερα επίπεδά της κατά τις πρωινές ώρες, ενώ τότε το πέος είναι εξαιρετικά ευαίσθητο», σημειώνει η Ειρήνη Πεδιαδίτη χειρουργός, ουρολόγος, ανδρολόγος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο σύντροφός σου νιώθει απαραίτητα την ανάγκη να εκμεταλλευτεί αυτές τις ειδικές περιστάσεις. Μάλιστα, η τεστοστερόνη είναι υπαίτια για τη σχετικά μικρή διάρκεια του πρωινού σεξ.

Γιατί οι άντρες δεν ντρέπονται για το σώμα τους
Σίγουρα το καλοκαίρι έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρατηρεί το δασύτριχο τύπο με τα (αρκετά) παραπανίσια κιλά που περπατάει με άνεση στην παραλία, χωρίς ενοχές για το σώμα του. «Οι άντρες μεγαλώνουν με τη θεωρία ότι τα χρήματα ή η κοινωνική τους θέση –και όχι η εμφάνιση- τους κάνουν θελκτικούς και επιθυμητούς στο αντίθετο φύλο», εξηγεί ο Δημήτρης Τσιάκος, ψυχολόγος, επόπτης στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Με άλλα λόγια, οι πιο παχουλοί άντρες, επειδή δεν συνδυάζουν την προσωπική τους αξία με την εξωτερική τους εμφάνιση, είναι πιο συμφιλιωμένοι με την εικόνα τους.

Γιατί εκείνος κοιμάται μετά το σεξ
Πολλές γυναίκες παραπονιούνται όταν το ταίρι τους πέφτει σε λήθαργο μετά το σεξ. Για τους άντρες ο οργασμός αποτελεί κυριολεκτικά την τελευταία πράξη του έργου, για τις γυναίκες όμως, όχι. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σιταρά, γυναικολόγο, σεξολόγο, «o γυναικείος οργανισμός χρειάζεται περίπου 15 με 30 λεπτά για να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία. Για παράδειγμα, οι παλμοί, η αναπνοή και η πίεση επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα, ενώ η μήτρα και ο κόλπος συστέλλονται».

Γιατί η κλειτορίδα είναι (κυριολεκτικά) η κορυφή
Κάτω από τη μικρή, ορατή κορυφή της κλειτορίδας, στην οποία καταλήγουν περίπου 8.000 νεύρα, κρύβεται η βάλανός της, η οποία έχει περίπου το τριπλάσιο μέγεθος. Στη βάση της μάλιστα υπάρχουν δύο «μπράτσα» τα οποία καταλήγουν στο αιδοίο και στην περιοχή των μηρών. Επιπλέον, υπάρχουν δύο βολβοί επιδερμικού ιστού σε κάθε τοίχωμα της μήτρας.
Ο ρόλος αυτών των βολβών είναι να μεταφέρουν την αίσθηση από τη μήτρα στην κλειτορίδα, με αποτέλεσμα στα τελευταία στάδια της διέγερσης να ενεργοποιείται σχεδόν κάθε νεύρο το οποίο καταλήγει στην περιοχή κάτω από τον αφαλό.

Γιατί θεωρείτε και οι δυο ότι η Μόνικα Μπελούτσι είναι σέξι
Κι όμως! Οσο παράδοξο κι σου φαίνεται, υπάρχουν πολλές γυναίκες που βρίσκουν τις γυναικείες καμπύλες εξαιρετικά θελκτικές. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Αντίθετα, πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση. «Μεγαλώνοντας, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε το γυναικείο σώμα ως το κατεξοχήν σύμβολο ερωτισμού», σημειώνει η δρ Pepper Schwartz, συγγραφέας του βιβλίου «Everything you know about love and sex is wrong». «Επομένως, όταν βλέπεις μία σέξι, καλλίγραμμη γυναίκα στο δρόμο, ο εγκέφαλός σου αυτόματα συσχετίζει αυτήν την εικόνα με το σεξ. Το αποτέλεσμα είναι να αναρωτιέσαι τι κάνει για να διατηρεί αυτό το (θανατηφόρο) κορμί».

Γιατί στο σεξ όλα επιτρέπονται (και για τις γυναίκες)
Η Δέσποινα Βανδή είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων όταν τραγούδησε γι’ αυτά που κάνει μόνη της στο σαλόνι της, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι άντρες συζητούν με χαρακτηριστική ευκολία και άνεση για την αγαπημένη τους πορνοστάρ ή για πιο ιδιωτικά ζητήματα. Φτάνει να αναλογιστείς πόσες εκφράσεις αναφέρονται σε διάφορες σεξουαλικές αντρικές συνήθειες όπως ο αυνανισμός. Σε γενικές γραμμές, «η κοινωνία ενθαρρύνει τους άντρες να εκδηλώνουν και να εκφράζουν ανοιχτά την ιδιωτική σεξουαλική συμπεριφορά και τις επιθυμίες τους. Μάλιστα, τα περισσότερα αγόρια αρχίζουν να αυτοϊκανοποιούνται στην ηλικία των 13 ετών, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το συζητούν μεταξύ τους χωρίς ντροπή», σημειώνει η Νέλλη Θεοδοσίου, κλινικη ψυχολόγος. Τα κορίτσια ξεκινούν να ανακαλύπτουν το σώμα τους αρκετά αργότερα, ενώ δεν συνηθίζουν να μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό καθώς το θεωρούν ταμπού. Ευτυχώς, φαίνεται ότι έχουν γίνει βήματα προς την απενεχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς, καθώς, όπως υποστηρίζει η Claire Cavanah, ιδιοκτήτρια sex shop, «η αγορά των γυναικείων ερωτικών εξαρτημάτων έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια».

Γιατί δυσκολεύεσαι να αγγίξεις την κορυφή
Αναρωτιέσαι γιατί μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να φτάσεις σε κορύφωση; Μπορεί ο σύντροφός σου να μην είναι κατάλληλος για σένα! «Υπάρχει μια καινούργια θεωρία που υποστηρίζει ότι δεν είναι όλοι οι άντρες άξιοι οργασμού», σημειώνει η Τένια Μακρή, ψυχολόγος, οικογενειακή σύμβουλος. Οταν μια γυναίκα βρίσκεται σε κλιμάκωση οι μύες του κόλπου μετακινούνται ελαφρώς προς τα πάνω, βοηθώντας το σπέρμα να φτάσει στη μήτρα και αυξάνοντας τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Πολλοί εξελικτικοί βιολόγοι διατείνονται ότι ο γυναικείος οργασμός λειτουργεί ως μηχανισμός ελέγχου που εμποδίζει τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά με το λάθος άνθρωπο. Με άλλα λόγια, αν το σεξ με τον καλό σου είναι βαρετό, μάλλον η φύση σού δείχνει την έξοδο κινδύνου από τη σχέση.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να το ψάχνεις
Και εννοούμε το σημείο G, που πήρε την ονομασία του από τον δρα Ernst Gräfenberg. Ο τελευταίος, το 1950, παρατήρησε ότι ορισμένες ασθενείς του ανέφεραν μεγάλη απόλαυση όταν διεγειρόταν το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου τους. Από τότε μεγάλος αριθμός γυναικών βγήκε στο κυνήγι για το χαμένο οργασμό. «Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι ειδικοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί αυτούς τους έντονους οργασμούς. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το σημείο G βρίσκεται στη βάση της κλειτορίδας, στο σημείο που η τελευταία διασταυρώνεται με την κορυφή της ουρήθρας. Αλλοι, πάλι, θεωρούν ότι έχει παρόμοια λειτουργία με τον ανδρικό προστάτη και ότι το σημείο G έχεις τις δικές του ανεξάρτητες ιδιότητες», παρατηρεί ο Δημήτρης Σιταράς, γυναικολόγος, σεξολόγος. Και έπειτα, υπάρχουν επιστήμονες όπως ο δρ Terrence Hines, ο οποίος σε άρθρο του στο The American Journal of Obstetrics and Gynecology περιέγραψε το σημείο G ως «ένα είδος UFO που έχει αναλυθεί και έχει συζητηθεί πολύ, χωρίς να έχει αποδειχθεί ποτέ τίποτα για τη λειτουργία του». Με άλλα λόγια, αν δεν το έχεις ήδη βρει, δεν έγινε και τίποτα!

Γιατί σου αρέσει το φανταστικό (και βίαιο) σεξ
Αναρωτιέσαι ποτέ γιατί στις φαντασιώσεις σου συχνά κάνεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες βρίσκεις σοκαριστικά και ενδεχομένως ανεπίτρεπτα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, «ακόμα και στις πιο τρελές φαντασιώσεις σου διατηρείς τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μη νιώθεις ότι απειλείται η τάξη των πραγμάτων και επομένως να αφήνεσαι με ασφάλεια στην αίσθηση που σου δημιουργεί μία υποθετική κατάσταση», τονίζει η Χαρά Νομικού, κλινική ψυχολόγος, διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας. Γι' αυτό άλλωστε οι φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν σκηνές βιασμού δεν ηχούν περίεργα στα αυτιά των σεξοθεραπευτών. «Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν ενοχές και ντροπή όταν εκφράζουν ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ. Στις φαντασιώσεις βιασμού οι ενοχές σε εγκαταλείπουν μιας και δεν είσαι υπεύθυνη γι' αυτό που σου συμβαίνει».
.................................................................................................. Από τη Φύλλις Νικολάου