Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"ΑΦΗΝΕΙ" ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Επανέρχεται στο Δ.Δίου-Ολύμπου το παλιό δημοτικό σχολείο Πλαταμώνα


Είχε δοθεί πριν από 10 χρόνια στην αρχαιολογική υπηρεσία ως χώρος αποθήκευσης και αργότερα έκθεσης

Επανέρχεται στον δήμο Δίου-Ολύμπου το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Πλαταμώνα, που πριν από 10 περίπου χρόνια είχε παραχωρηθεί στην αρχαιολογική υπηρεσία ως χώρος αποθήκευσης, με την προοπτική όμως ο χώρος να καταστεί κάποια στιγμή εκθεσιακός και προσβάσιμος στον καθένα αλλά και να επιστραφεί στον δήμο όποτε αυτός κρίνει ότι του είναι απαραίτητος.
Επειδή ακούγονται κάποια σχόλια και γίνονται ορισμένες συζητήσεις επί του θέματος, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βασίλης Βροχαρίδης, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τους λόγους που ο δήμος προέβη στη διαδικασία επιστροφής του κτιρίου. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Β. ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ.
Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε και που αφορά στην απομάκρυνση της αρχαιολογίας από το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου στον Πλαταμώνα, έχω να κάνω ορισμένες διευκρινήσεις για δυο λόγους.
Πρώτος λόγος είναι ότι εμπλέκομαι άμεσα, γιατί ως αντιδήμαρχος αλλά  και κάτοικος Πλαταμώνα είμαι αυτός που ξεκίνησα και συνεχίζω τις ενέργειες, ώστε το κτίριο και ο αύλειος χώρος να παραδοθεί για χρήση στην τοπική κοινότητα.