Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου Κωπηλασίας συμμετέχει η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου.
            Στον αγώνα που θα γίνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στην πανέμορφη λίμνη της Λουκέρνης στην Ελβετία θα συγκεντρωθεί η ελίτ της παγκόσμιας κωπηλασίας. Πάνω από 900 αθλητές θα συμμετάσχουν στον τελευταίο μεγάλο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο τέλος Αυγούστου στο Μπλέντ της Σλοβενίας...

            Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο αγώνισμα «σκιφ γυναικών» το οποίο θεωρείται ίσως το δυσκολότερο αγώνισμα της κατηγορίας γυναικών.  Η Νικολαΐδου η οποία  αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία γυναικών θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως η Ολυμπιονίκης Κάρστεν από τη Λευκορωσία, η παγκόσμιες πρωταθλήτριες Ρόντφορντ από την Μεγάλη Βρετανία,  Τίλε από τη Γερμανία, Σβένσον από τη Σουηδία, Ζάγκ από την Κίνα, Τουίγκ από τη Νέα Ζηλανδία και πολλές άλλες.
            Παρά το νεαρό της ηλικίας της και τη μικρή εμπειρία της σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλήτριες η Κατερίνα Νικολαΐδου δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ σε αυτό τον πολύ σπουδαίο αγώνα. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό και είμαι έτοιμη αφού έχω προετοιμαστεί πολύ καλά εφέτος. Ο τελικός μου στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας».
            Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας ξεκίνησε το 1997 και περιλαμβάνει όλες τις 14 Ολυμπιακές κατηγορίες σκαφών. Οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου κωπηλασίας αναδεικνύονται μετά από μια σειρά τριών αγώνων. Στα φετινά τρία στάδια της σειράς περιλαμβάνονται αυτά που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο (27-29 Μαΐου) και στο Αμβούργο της Γερμανίας (17-19 Ιουνίου), και το τελικό που θα γίνει στη Λουκέρνη της Ελβετίας (8-10 Ιουλίου).