Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ανακοινώθηκε η παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη,



Μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, οι οποίο ανέλαβαν και την πολιτική και στρατιωτική ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση "Ε. Φλωράκης"...
Αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναχωρεί σε λίγη ώρα από την Ελευσίνα για την Κύπρο.

Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στη Μεγαλόνησο. Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στη ναυτική βάση «υπήρχαν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, πήραν φωτιά τα δύο και σημειώθηκαν πολύ μεγάλες εκρήξεις».