Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μετά τους Αγανακτισμένους και το κίνημα των διοδίων, ένα άλλο κίνημα, αυτό του «Δεν πληρώνω την εφορία»,




Μετά τους Αγανακτισμένους και το κίνημα των διοδίων, ένα άλλο κίνημα, αυτό του «Δεν πληρώνω την εφορία», έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι χιλιάδες νοικοκυριά έχουν σταματήσει να πληρώνουν, εξαιτίας της έλλειψης μετρητών, το φόρο εισοδήματος του 2010, τις δόσεις της περαίωσης του προηγούμενου έτους, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παλαιότερων ετών.
Στενοί συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου, ομολογούν ότι πλέον ότι ξέρουν από τώρα ότι τους επόμενους μήνες δεν θα πληρωθούν έκτακτες εισφορές, με αποτέλεσμα να υπάρξει απόκλιση της τάξης των 3,5-4 δις ευρώ από τα μέτρα συνολικού ύψους 6,5 δισ. που έλαβε η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...



Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η κατάσταση είναι απελπιστικά δύσκολη και μη αναστρέψιμη, ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στον «Πρώτο Θέμα» ότι κάθε ημέρα μειώνεται ο αριθμός των οφειλετών που προσέρχονται στις εφορίες για να πληρώσουν.