Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011


Aγαπημένες μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, θα αποδώσει η Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «Αικατερινείων».

Η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών δημοφιλών ταινιών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν συνθέσεις των E. Morricone, M. Jarre, N. Rota, H. Mancini, N. Piovani, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Β.Τσιτσάνη, Γ.Ζαμπέτα, Μ.Χιώτη, Μ.Λοίζο, Μ.Πλέσσα κ.α.

Η μουσική αυτή παράσταση αποτελεί μια απτή απόδειξη της άποψης, ότι η Τέχνη της Μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Τέχνη του Κινηματογράφου και ότι η κινηματογραφική μουσική είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ταινίας.

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση ορχήστρας, Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.




Η ταυτότητα της Ορχήστρας Νέων του Δ.Ω.Κ.

Η Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον καθηγητή του ωδείου Παναγιώτη Λυμπανοβνό με σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ. Η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας έγινε στις 16 Ιουνίου 2007 στα πλαίσια των μαθητικών συναυλιών του Δ.Ω.Κ και η δεύτερη στις 21 Ιουνίου 2007 στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε με περισσότερα όργανα και έφτασε στους 30 μαθητές –μουσικούς. Στις 25 Μαρτίου του 2008 έδωσε συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο στο πλαίσιο του Olympus Marathon και στα ΄΄Αικατερίνεια΄΄ 2008 του Δήμου Κατερίνης. Το καλοκαίρι του 2009 έδωσε συναυλία στην αδελφοποιημένη πόλη της Αυστρίας – Moosburg, όπου απέσπασε το 1ο βραβείο και το 2010 στη πόλη Maintal της Γερμανίας, επίσης αδελφοποιημένη πόλη, ως επίσημη πολιτιστική αποστολή του Δήμου Κατερίνης .

Έκανε την έναρξη της 1ης ΄΄Αλεξανρειάδας΄΄ το καλοκαίρι του 2010 στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης και της Μητρόπολης Κίτρους - Κατερίνης .

Η Ορχήστρα Νέων δίνει κάθε χρόνο 3-4 συναυλίες με νέο πρόγραμμα κάθε φορά(Κατερίνη, Ολυμπιακή Ακτή, Αιγίνιο κ.α).

Σήμερα αποτελούμενη από 40 μουσικούς, 5 τραγουδιστές επιχειρεί να διευρύνει το ρεπερτόριο της και με μουσικές ξένου κινηματογράφου, συνθετών όπως E. Morricone, M. Jarre, N. Rota, H. Mancini, N. Piovani. κ.α.