Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πανηγύρι του Ι.Ν της Παναγίας Δεξιάς.


alt


Όπως καταγγέλλουν, ο οίκος του Θεού μετατράπηκε σε...οίκο εμπορίου!

"Την «δόξα» των παράνομων, πλανόδιων μικροπωλητών της περιοχής της Ροτόντας ζήλεψαν και άλλοι. Στην ήδη βεβαρυμένη, με απόλυτη ευθύνη του δήμου, περιοχή από το παράνομο εμπόριο, επί τρεις ημέρες και μέχρι αργά τη νύχτα, προστέθηκε και η μικρή πλατεία μπροστά στην Καμάρα: είναι αδιάβατη για οποιονδήποτε – εκτός από πλανόδιους μικροπωλητές (θα βάζαμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι δεν έχουν άδεια ή, πάντως, δεν έχουν άδεια να βρίσκονται στο συγκεκριμένο μέρος, όπως θα βάζαμε στοίχημα ότι η ταμειακή μηχανή δεν ήταν ο πιο απαραίτητος εξοπλισμός τους).
Η παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου και των πεζοδρόμων της περιοχής, από απίστευτης κακοτεχνίας και αισθητικής παραπήγματα και τάβλες δεν είναι το μόνο πρόβλημα: η παράνομη στάθμευση ακόμη και μικρών φορτηγών, ακόμη και πάνω στην Εγνατία οδό, μέσα στον λεωφορειόδρομο, ακόμη και η διπλοστάθμευση οργιάζουν σε κάθε τέτοιο «πανηγύρι».

Φυσικά, όλες οι «νόμιμες» θέσεις παρκαρίσματος των κατοίκων είναι διαρκώς κατειλημμένες επί τριήμερο", εξηγεί με ανακοίνωση η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου κατοίκων περιοχής Ροτόντας και φίλων του μνημείου.

Όπως επισημαίνουν, είναι η πολλοστή χρονιά που επαναλαμβάνεται το φαινόμενο και ζητούν να μην επαναληφθούν τέτοιες σκηνές και μετά από έναν χρόνο.

"Ελπίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, έστω και παραινετικά, θα είναι στην πρώτη γραμμή της τήρησης των νόμων από όλους, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία ή χρώμα", τονίζουν και καλούν το δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια και εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες.