Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας



Χρήσιμη πληροφορία για τις ευπαθείς ομάδες που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων
Όσοι επινόησαν, ενέκριναν, στηρίζουν πολιτικά και εφαρμόζουν αυτή την απάνθρωπη μορφή φορολογίας, τη συγκεκριμένη διαδικασία είσπραξηςτου φόρου, την τρομοκράτηση των πολιτών, αλλά και τον τρόπο απαλλαγής των ευπαθών ομάδων, είναι ανίδεοι, ανίκανοι, άκρως επικίνδυνοι για την κοινωνία και χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής υποστήριξης. Όλοι τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε λάβει σήμερα, 23.11.2011 από την Εφορεία Κατερίνης , οι μοναδικές κοινωνικές ομάδες που απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων και την έκτακτη εισφορά, είναι οι ολικά τυφλοί και οι κινητικά ανάπηροι σε βαθμό άνω του 80%. Παρά τις πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ώρα, για εξαίρεση και άλλων ευπαθών ομάδων, οι υπάλληλοι της Εφορίας δήλωναν κατηγορηματικά, πως δεν έχουν καμία τέτοια πληροφόρηση!
Έτσι οι πολίτες που ανήκουν στις δύο παραπάνω ευπαθείς ομάδες μπορούν να στείλουν από το κινητό τους sms στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), ώστε να εξαιρεθούν από το επόμενο χαράτσι της εφορίας για τα ακίνητα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 και να αναγράφουν:
  • ΕΤΑ
  • Αριθμό Φορολογικού Μητρώου
  • Αριθμό της παροχής
διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα
Η Γ.Γ.Π.Σ. αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί. Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ., παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι σήμερα, θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.
Τυχόν επί πλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα παραπάνω χρειάστηκε να εξηγήσουμε σήμερα σε μια 75χρονη κυρία, η οποία με την 40χρονη κόρη της σε αναπηρικό καροτσάκι και τους ληγμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο χέρι, ήρθε στο Δημαρχείο Κατερίνης για να ζητήσει τη βοήθεια της ομάδα μας. Διαβάστε τις παραπάνω οδηγίες και προσπαθήστε να εξηγήσετε τη διαδικασία σε έναν 75χρονο συμπολίτη σας, πως θα στείλει το SMS στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εξαιρεθεί από το χαράτσι της εφορίας για τα ακίνητα και τι πρέπει να κάνει, όταν λάβει το απαντητικό μήνυμα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Όσοι επινόησαν, ενέκριναν, στηρίζουν πολιτικά και εφαρμόζουν αυτή την απάνθρωπη μορφή φορολογίας, τη συγκεκριμένη διαδικασία είσπραξης του φόρου, την τρομοκράτηση των πολιτών, αλλά και τον τρόπο απαλλαγής των ευπαθών ομάδων, είναι ανίδεοι, ανίκανοι, άκρως επικίνδυνοι για την κοινωνία και χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής υποστήριξης. Όλοι τους!