Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κίνδυνος ΛΟΥΚΕΤΟΥ στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ στο δημοτικό συμβούλιο

alt



Για τα προβλήματα του Τύπου, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοιτσίδης στο δημοτικό συμβούλιο. Είπε ότι οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, έχουν να πληρωθούν πάνω από 3,5 μήνες. "Στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 21 μέρες.

Ζητούμε από τον εκδότη να δει τι θα κάνει", είπε. Για τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ είπε πως το εργασιακό ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό. "Ο εκδότης, έχει πει στους δημοσιογράφους πως αν θέλουν να επιστρέψουν οι 14 απολυθέντες, πρέπει να γίνει μείωση μισθών κατά 33%. Και στη Μακεδονία και στον Αγγελιοφόρο είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο λουκέτου", επισήμανε. Σημείωσε επίσης πως οι εφημερίδες πρέπει να περάσουν σε νέα εποχή. "Μολονότι τεκμηριώσαμε τις θέσεις μας, βλέπουμε απροθυμία από την απέναντι πλευρά", υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για τα δημοτικά μέσα. Είπε πως το FM100 και το TV100 είναι όργανο των πολιτών και όχι του δημάρχου. "Τα δημοτικά μέσα δεν είναι λιβανιστήρι του δημάρχου, γι' αυτό και δεν εμφανίζομαι συχνά", είπε.

Το δημοτικό συμβούλιο πάντως, εξέφρασε την στήριξή του στους δημοσιογράφους.