Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ..ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ....

Οι επισκέπτες από τη Νότια Ελλάδα, τα νησιά, το μεγάλο αστικό κέντρο την Αθήνα κ.λ.π. επισκέπτονται το Ελατοχώρι κάνουν πολυήμερες διακοπές και παράλληλα κάνουν περιηγήσεις στη γύρω περιοχή (Δίον, Κέντρο Κατερίνης, Λιτόχωρο ,Αγ.Παντελεήμωνας, Αγ.Δημήτριος επισκέπτονται επίσης και άλλους Δήμους ή Χωριά όπως Βέροια, Βεργίνα, Βελβεντό, Παναγ.Σουμελά κ.λ.π. ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας έρχονται να ξεκουραστούν και να επισκεφθούν την περιοχή το Σαββατοκύριακο, άλλωστε το καταπληκτικό κλίμα της περιοχής ,η δροσιά το καλοκαίρι τους ,παρακινεί ώστε να μας επισκεφθούν.

Τουρισμός όλες τις εποχές του χρόνου γιατί η Ορεινή Πιέρια αποτελεί προορισμό κορυφαίου φυσικού κάλους και μέγιστου περιηγητικού ενδιαφέροντος.

Σαν περιοχή έχει την δυνατότητα να αναπτύξει την τουριστική περίοδο να δέχεται επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου λόγω της ιδιαιτερότητας του δάσους (μικτό δάσος με ιδιαίτερη Βιοποικιλότητα) ,τα πολλά νερά της, πολλοί δασόδρομοι εύκολα προσβάσιμοι.

Όλη η περιοχή ένας πανέμορφος Βοτανικός Κήπος μια επίσκεψη σε δασικούς δρόμους σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα απίστευτο ορεινό όγκο, η χλωρίδα της περιοχής διαφοροποιείται ανάλογα με το υψόμετρο, πάνω από 1700 είδη φυτών , κατάφυτα δάση οξιάς και δρυός, ελάτου, καστανιές, καρυδιές και πεύκα που απλώνονται στη γύρω περιοχή. Καταρράχτες, ιδιαίτερα φυτά ακόμα και σκιουράκια να χοροπηδούν ανάμεσα στα δένδρα, σαλαμάντρες, αγριογούρουνα, αετοί κ.λ.π

Όλο το τοπίο μπορεί να παρακινήσει φυσιολάτρες, φωτογράφους, πανεπιστήμια, σχολεία να έρθουν στην περιοχή μας . Η φύση μας, τα ποτάμια είναι τόσο δίπλα στο χωριό, μικρές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν ώστε να αποτελέσουν σημεία θέασης και επίσκεψης και να δημιουργήσουμε έτσι διάφορους χώρους όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει, να παρατηρήσει, να ξεκουραστεί.

Η κορωνίδα της Πιερίας στον ορεινό τουρισμό το Χιονοδρομικού κέντρου και η σύνδεση των Περιπατητικών διαδρομών με θέα «την κοιλάδα του παλατιού», με τα επισκέψιμα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλους και των σημείων θέασης που αφορούν το Ελατοχώρι μπορούν να ενδυναμώσουν και να αναπτύξουν την περιοχή.

Η προβολή παράλληλα του μονοπατιού Ε4,της διαδρομής προς το ορεινό καταφυγίου «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ» που βρίσκονται στη Ρητίνη στην έδρα του πρώην Δήμου Πιερίων, την παλιά βρύα και το Αρχαίο Λατομείο που βρίσκονται στην Βρύα, ο Αγ. Δημήτρης ,οι παραλίες, το Λιτόχωρο, το Μουσείο του Δίου, το Μουσείο της Βεργίνας και η πόλη της Κατερίνης ολοκληρώνουν την ανάδειξη του νέου τουριστικού προορισμού Ορεινή Πιερία -Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.

Σημεία για την προώθηση τουριστικού, σχολικού, θρησκευτικού, περιηγητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος καθώς και ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος φυσιολάτρες, φωτογράφοι κ.λ.π