Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Με ρυθμούς … χελώνας κινείται η διαδικασία της Εφεδρείας στο Δημόσιο, ελάχιστες ημέρες πλέον πριν να «βγει» η χρονιά.



Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ... παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχει αποχωρήσει μέχρι σήμερα ανέρχεται στους 7.956 και η … στατιστική δείχνει πως κάθε ημέρα προστίθενται στις λίστες των προς αποχώρηση 500 με 600 άτομα.

Η εκτός κάθε πρόβλεψης καθυστέρηση της διαδικασίας οφείλεται στο γεγονός πως οι υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα εμφανίζονται ανέτοιμες – κατά πολλούς έως και απρόθυμες (!) – να καταρτίσουν λίστες με το προσωπικό τους και καταλόγους με τους προς αποχώρηση υπαλλήλους.

Ενδεικτικό είναι το ότι από τους 325 δήμους της χώρας, μόνον οι 60 έχουν στείλει τα σχετικά στοιχεία, ενώ δεν λείπουν και ακόμα πιο εξωφρενικά παραδείγματα καθώς μεταξύ των υπηρεσιών που «χρωστάνε» καταλόγους και λίστες συγκαταλέγονται υπουργεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία.

Οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πάντως αισιοδοξούν πως ο αριθμός των προς αποχώρηση υπαλλήλων θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες.