Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αδελφοποίηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου»


Με κοινή τους ανακοίνωση και με κεντρικό σύνθημα «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» οι σύλλογοι: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» και το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» γνωστοποιούν ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδελφοποίησής τους, που θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιανουαρίου στη Λάρνακα. Αναλυτικότερα η κοινή ανακοίνωση των δυο συλλόγων έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς των ανά την ελληνική επικράτεια φίλων του συλλόγου μας. Χάρη στην κοινή πρωτοβουλία μας, άρχισε μεταξύ των δυο συλλόγων, μια επικοινωνία που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποδώσει πλούσιους καρπούς. Ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της γενικευμένης -και όχι μόνο οικονομικής κρίσης - η επικοινωνία και η συνακόλουθη συνεργασία μας αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι μας ενώνουν βαθειά οι άρρηκτοι, ιστορικοί, πολιτισμικοί και εν τέλει εθνικοί δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου, δυο χωρών με μια ψυχή, δεσμοί που με ενέργειες και πρωτοβουλίες αδελφοποίησης - όπως η συγκεκριμένη - ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Μια αδελφοποίηση που βεβαίως δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία, αλλά μια ουσιαστική και πολυδιάστατη παρακαταθήκη πολιτισμού.

Αγαπητοί μας φίλοι, τα σχέδια αδελφοποίησης που εμπεριέχουν μια αθλητική διάσταση έχουν αποδειχθεί επιτυχή όσον αφορά την προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να υπάρχουν και να μπορούν να λειτουργούν και να συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων γενικού ενδιαφέροντος, (πχ κοινές αξίες και κληρονομιά, εθελοντισμός και κοινωνικά ζητήματα). Η συνεργασία αυτή θα τους παράσχει την ικανότητα και τη σταθερότητα που χρειάζονται για να δρουν ως διακρατικοί καταλύτες για τα μέλη και για την κοινωνία των πολιτών σε κάθε επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό είναι μεγάλη η χαρά μας, που προσεχώς θα υλοποιηθεί αυτή η όμορφη και πραγματικά συγκινητική ιδέα, που θα φέρει κοντά τα μέλη και τους φίλους των δυο συλλόγων. Βασικός σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη σχέσεων, ανάμεσα σε δυο σωματεία που έχουν ως πεποίθηση, πως ο μαζικός αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι η απτή απόδειξη πως ο αθλητισμός είναι η αγάπη προς τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο αθλητισμός μας ψυχαγωγεί και μας ενώνει δημιουργώντας ακατάλυτους δεσμούς. Έναν τέτοιο δεσμό καλλιεργεί η αδελφοποίηση μας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για την προώθηση όλων των εκφράσεων του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και ευρύτερα.

Στον τόπο μας, στη σκιά του Όλυμπου, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρωτοβουλίες κοινωνικού, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Αθλητικές διοργανώσεις μαζικής μορφής, δράσεις αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις τοπικών συλλόγων και σωματείων για το περιβάλλον.

Ανάλογα και από την πλευρά σας, διεξάγετε παρόμοιες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το έργο του συλλόγου σας, θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε σύλλογο σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ο Περικλής Δημητρίου θα πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα αθλητή, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπου με δύναμη, θέλω και πιστεύω.

Σεβόμενοι τα παραπάνω και πιστεύοντας ότι έχουμε πολλά να προσφέρουμε από κοινού καλούμε τους απανταχού Έλληνες δρομείς να ταξιδέψουν μαζί μας και να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο Λάρνακας στις 29 Ιανουάριου 2012, την ημέρα που η συγκίνηση θα είναι διάχυτη, η τιμή και η χαρά μεγάλη, καθώς θα επισφραγιστεί με τον καλύτερο τρόπο η συνεργασία μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» :

Εκ μέρους του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» σας χαιρετώ από την Κύπρο και σας ενημερώνω ότι το Σωματείο μας έχει αδελφικές σχέσεις και με αθλητές αλλά και με Σωματεία της Ελλάδας. Η προώθηση του μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού είναι πολύ σημαντικό για τη συνεργασία μας και τη διοργάνωση αγώνων.

Είναι η τέταρτη αδελφοποίηση που κάνουμε. Πρώτη αδελφοποίηση έγινε με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών, μετά το Σύλλογο Γιώργος Μεσημέρτζης Έδεσσας και τον Σύλλογο στην Μακεδονία και τώρα με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας Ζευς. Και οι δύο σύλλογοι θα συνεργαστούμε για το κοινό όφελος του αθλητισμού στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Για το Σωματείο μας το 2012 είναι μια ιστορική χρονιά αφού κλείνουμε 25 χρόνια Ζωής και Προσφοράς. Η αδελφοποίηση για το Σωματείο μας έχει δύο στόχους. Να γνωρίσουμε περισσότερους Έλληνες και να ενώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας μέσω του αθλητισμού. Οι ανταλλαγές αποστολών μεταξύ μας αλλά και από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης θα είναι ο βασικός μας στόχος.

Οι εκδηλώσεις μας έχουν στόχο την φιλανθρωπία αλλά και πολιτιστικές, κοινωνικές, αγωνιστικές και εθνικές εκδηλώσεις είναι ο βασικός μας σκοπός να ενώσουμε τα δύο Σωματεία. Συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα με μαζική συμμετοχή το Κλασσικό Μαραθώνιο.

Το 2012 θα είναι μια ιστορική χρονιά που μαζί μπορεί να στείλουμε κοινό μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει σύνορα. Το κοινό λογότυπο που έχουμε και το μήνυμα που στέλνει σε όλους είναι πολύ σημαντικό (ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ).

Με συναδελφικούς, αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς προς τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους δρομείς και φίλους του αθλητισμού

Οι Πρόεδροι των δυο Διοικητικών Συμβουλίων

Σωκράτης Σωκράτους για τον ‘’ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ’’

Μυστρίδης Χρήστος για τον Α.Π.Σ.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’