Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Καλοπροαίρετα θα απαντήσουμε στο σχόλιο του Χάρρυ Κλύν σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως καλοπροαίρετη πιστεύουμε ήταν και η κριτική του. Άλλωστε από ένα μεγάλο καλλιτέχνη, κάθε κριτική είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Είπε λοιπόν στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην Κατερίνη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής, που έγιναν σε γνωστό ξενοδοχείο της Παραλίας. «’Είναι τραγικό το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, δεν υπάρχει ούτε ένας θίασος από τη Μακεδονία».Εξέφρασε επίσης τη λύπη του, για το φαινόμενο του υδροκεφαλισμού της Αθήνας, που έχει έντονη την παρουσία του στο Φεστιβάλ Ολύμπου.
Μάλλον ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα καλλιτέχνης και όχι μόνο, γιατί ο Χάρρυ Κλύν ως γνωστό ασχολείται και με την τοπική αυτοδιοίκηση, έριξε «μια ματιά» στο πρόγραμμα.
Αν ξεφύλλιζε όλες τις σελίδες του θα έβλεπε ότι μόνο το Κρατικό Βόρειας Ελλάδας, συμμετέχει με δύο θεατρικά σχήματα, με τις γνωστές παραστάσεις «Το μεγάλο Τσίρκο» και τους «Ιππείς».
Σημαντική επίσης είναι η παρουσία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως της Βέροιας, του Βόλου και της Κρήτης.
Αν πάμε και στο χώρο της μουσικής πιστεύουμε πως τα σχήματα εκτός Αθηνών και ειδικότερα της Μακεδονίας, με προτεραιότητα της Πιερίας, υπερτερούν συντριπτικά. Παράδειγμα, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου, η ορχήστρα νέων Δίου, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,οι Φιλαρμονικές Αιγινίου και Λιτοχώρου, ο Ψαραντώνης από Κρήτη, η ορχήστρα και χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
Και βέβαια οι Αρχαιολογικές εκδηλώσεις, αφορούν αποκλειστικά την Μακεδονία.
Πιστεύουμε πως το «αρνητικό σχόλιο»του κ. Χάρρυ Κλύν, ήταν άστοχο και βιαστικό.
Παρ’ όλα αυτά, ένας διάλογος,ακόμα και δύο κουβέντες με τον Χάρρυ Κλύν, έχουν πάντα ενδιαφέρον. Αυτός και ο λόγος της απάντησής μας, προς το σχόλιο του για το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Με την ευκαιρία, να του εκφράσουμε και δημόσια τα συγχαρητήρια μας, από κοντά τα είπαμε, είμασταν παρόντες άλλωστε στα ε