Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ασκήσεις... ηρεμίας στο ΠΑΣΟΚ...




Πίσω, στους ...φυσιολογικούς του ρυθμούς προσπαθεί να φέρει το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια να ...ξεχαστεί η τρικυμία που προκάλεσε ο καβγάς του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η καταψήφιση του.. νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές και το «μέτωπο» εκσυγχρονιστών που βλέπει να ανασυγκροτείται εναντίον του.


Έτσι, χθες, επιχείρησε να επικεντρώσει ξανά στα θέματα της κυβέρνησης, θέλοντας να δείξει ποιες είναι οι δικές του προτεραιότητες. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό, με πρωτοβουλία του τελευταίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ενημέρωσε για την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ελλάδας σε σχέση με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη γενικότερα.

Στην πραγματικότητα όμως, το ΠΑΣΟΚ, έστω και βουβά, σπαράσσεται. Ενδεικτικά του κλίματος αμφισβήτησης, αν όχι του φόβου για κίνημα ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου ή και διάσπασης του κόμματος, είναι όσα είπε χθες ο καταψηφείσας το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ Γιώργος Ντόλιος. «Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε ενωμένοι και να ενσωματώσουμε απόψεις που εκφράζονται από συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, από χώρους που είναι πολύ κοντά μας (...).

Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα κατορθώσουμε το στόχο μας να παραμείνει ζωντανή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Κεντροαριστεράς», είπε, ξορκίζοντας τους μοναχικούς δρόμους και σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν απόψεις που να αποτελούν τη Βίβλο και να μην αλλάζουν»... Ο ίδιος, που μόνο για «βενιζελικός» βουλευτής δεν μπορεί να κατηγορηθεί, μία μέρα νωρίτερα είχε αναρωτηθεί : «μετά τον Βενιζέλο, τι;».

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία «ανασύστασης» του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη πιθανότατα, συνεδριάζει εκ νέου η Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παρουσιάζει τις κατευθύνσεις, τους στόχους, αλλά και τα συγκεκριμένα πια χρονοδιαγράμματα του κόμματος στην πορεία του προς το συνέδριο. Τα στελέχη, θα έχουν την ευκαιρία να τα επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, μια και οι περισσότεροι αναχωρούν αμέσως μετά και δεν ανανεώνουν το ραντεβού τους παρά για τις 20 Αυγούστου. Αμέσως μετά, δρομολογούνται και οι όποιες εξελίξεις στο κόμμα.

Κατά τα λοιπά, χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, από τα μέλη του οποίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των τελευταίων, για να δεσμευτεί αργότερα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την βιομηχανική αυτή μονάδα και τους εργαζομένους σε αυτήν. Δέχθηκε ακόμα το προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, τα μέλη του οποίου και του παρουσίασαν την πρόταση που υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για το μέλλον των συνεταιριστικών τραπεζών.