Tι απαντούν οι πολίτες στο mazi-ta-fagame.gr του Θ.Πάγκαλου...
Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θόδωρου Πάγκαλου και έγραψαν τις δικές τους μαρτυρίες για περιπτώσεις διαφθοράς.
Σκοπός του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως μάλιστα περιγράφεται και στην ιστοσελίδα, είναι να ... συγκεντρωθούν επώνυμες και ανώνυμες ιστορίες πολιτών που να τεκμηριώνουν την περίφημη ρήση του , «Μαζί τα φάγαμε», που έχει αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες πολιτικές ατάκες των τελευταίων χρόνων.
Ήδη, στην ιστοσελίδα mazi-ta-fagame.gr αρκετοί πολίτες έχουν καταθέσει τις δικές τους ιστορίες, με τίτλους όπως «Ο καφετζής και η εφοριακός», «μίζες στο υπουργείο Συγκοινωνιών» και «Άδεια και λεηλασία».
Σε μία από τις ιστορίες που έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του Θ. Πάγκαλου ένας πολίτης αποκαλύπτει το «επίδομα διπλής συγκοινωνίας» που όπως υποστηρίζει δίνεται «σε υπαλλήλους τράπεζας, στην περίπτωση που για να πάνε στην δουλειά τους δεν αρκεί μία γραμμή λεωφορείου ή άλλου ΜΜΜ» με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι να καρπώνονται το επίδομα χωρίς να χρησιμοποιούν καν δημόσιες συγκοινωνίες.
Ρουσφέτια, λαδώματα, παράνομες προμήθειες και σπατάλες περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις που οι πολίτες συμμετέχουν στην συγγραφή αυτού του βιβλίου.
Χαρακτηριστική η περίπτωση σε εφορία της Αττικής όπου σύμφωνα με την ιστορία είχε στηθεί μία «φάμπρικα» λαδώματος μεταξύ ενός υπαλλήλου και του καφετζή του κτηρίου όπου οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν 20 με 30 ευρώ ώστε να παρακάμπτουν τις ουρές στο γκισέ. Σύμφωνα με την καταγγελία «οι άνθρωποι που ήθελαν να εξυπηρετηθούν γρήγορα, κατέβαιναν στο κυλικείο, έδιναν 20, 30 ευρώ στο καφετζή μαζί με ένα χαρτάκι με το όνομάτους και ξαναγύριζαν στην ουρά. Κάθε 10 λεπτά ο καφετζής ανέβαινε στο γκισέ , άφηνε τη λίστα με τα ονόματα τα οποία η κυρία εξυπηρετούσε. Τα λεφτά μοιραζόντουσαν ανάμεσα στον καφετζή και στην εφοριακό»
Στη σελίδα υπάρχει μια φόρμα υποβολής, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τη δική τους ιστορία γράφοντας μέχρι 250 λέξεις.
Ανάμεσα στις δημοσιεύσεις όμως δεν λείπουν και πολλές που σίγουρα δεν θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο του πρώην υπουργού αφού δεν είναι λίγοι οι πολίτες που όχι μόνο δεν συμφωνούν με την λογική του «μαζί τα φάγαμε» αλλά αντιθέτως περνάνε στην αντεπίθεση όπως αυτός που με μια λακωνική παρέμβαση γράφει «την χρονιά που πέρασε δεν είχα βιβλία στο σχολείο. ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ»!
Ένας ανοιχτός διάλογος όμως πραγματοποιείται και με την μορφή σχολίων στην ιστοσελίδα, όπου οι διαχειριστές της δημοσιεύουν ακόμη και περιπτώσεις καθόλου κολακευτικές για τον πρώην υπουργό όπως το «Πάγκαλε, πολιτικά σε σιχαίνομαι» ή το ερώτημα «Αυτό το site αλήθεια, πόσο μας κόστισε»...