Oανεκδιήγητος Τοπάρχης της Νότιας Πιερίας, εξαπέλυσε και πάλι τους απειλητικούς μύδρους του,εναντίον όσων διαφωνούν με την προσωπική του άποψη που με τόση μανία διατυμπανίζει,ότι το υλικό που προτίθεται να αποθέσει στον πυθμένα του δημοτικού αμμορυχείου είναι όχι τοξικό και ακίνδυνο.
Απειλεί με μηνύσεις κάθε προβληματισμένο πολίτη ή φορείς πολιτών, που τολμούν να αμφισβητήσουν τα σοφά λεγόμενα του.Αυτό Θα πει διάλογος!!
‘Ηδη κατά τις πομπώδεις δηλώσεις του έχει Κάνει μήνυση σε κάποιον που δεν ονομάζει, και όλοι όσοι δεν συμφωνούμε μαζί του διερωτόμαστε,μην είμαι εγώ;
οκ Παπαθανασίου ξέχασε κιόλας τις παραινέσεις και τις συμβουλές που του απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου που τον αθώωσε παρά την καταδικαστική πρόταση του κ. εισαγγελέα..
Κύριε Παπαθανασίου, το δικαστήριο δεν έχει πεισθεί ότι είστε αθώος.
Ούτε οι συμπατριώτες σας που παρακολουθούν αυτή τη δίκη έχουν πεισθεί ότι είστε αθώος. Όμως εμείς παρά τη καταδικαστική πρόταση του κ. εισαγγελέα Θα σας απαλλάξουμε για να σας δώσουμε την ευκαιρία να γίνεται σωστός άνθρωπός και να μην αποφασίζετε και ενεργείται χωρίς προηγούμενα να έχουν αποφασίσει τα αρμόδια όργανα..
Και ως εν δυνάμει υποψήφιος κατηγορούμενος, που έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση επί σαράντα χρόνια από όλες τις βαθμίδες και τα αξιώματα, ερωτώ.
Δυνάμει ποιας απόφασης αρμοδίου οργάνου κατέθεσε μήνυση ο κ Παπαθανασίου, κατά του αγνώστου“συκοφάντη,,.
Μήπως και εδώ βιαζόταν να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως κατά τον ισχυρισμό του έκανε και στην συμφωνία με την ΑΤΤΙΚΑΤ, που ζημίωσε την ΔΕΑΛ και τον Δήμο με 468.000;
Τα δείγματα επιπολαιότητας και εγκληματικής αδιαφορίας του “ πολύξερου,, κ. Παπαθανασίου κατά τη διάρκεια της δεκαεξαετούς θητείας του ως δημάρχου Λιτοχώρου, είναι άπειρα..
Επέτρεψε στη κατασκευαστική εταιρία ΕΤΕΚ ΤΟ 1994 να προβεί σε αμμοληψία,στον πυθμένα του ποταμού Ενιπέα και μάλιστα με υψηλή χρηματική εγγύηση του Δήμου Λιτοχώρου, για την ομαλή αποκατάσταση της κοίτης του, και να αποκομίσει δεκάδες εκατοντάδες αμμοχάλικο χωρίς να πληρώσει δραχμή τέλους αμμοληψίας, όταν υπήρχε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καθόριζε το τέλος αμμοληψίας στις60 δραχμές ανά Μ3.
Απόδειξη των παραπάνω η άκρως υβριστική απάντηση του σε επιστολή του γράφοντος, που δημοσιεύτηκε στο ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ τον Σεπτέμβριο του1994.
Τον Απρίλιο του 1996 μετά ευτυχώς από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, Η σχετική απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της 30-3-1996.
Η συμφωνία αυτή ορίζει ότι,η εταιρία αναλαμβάνει να ομαλοποιήσει όλα τα εκτός του χώρου της ΔΕΑΛ εγκατελειμένα από τους εργολάβους των δημοσίων έργων και τους αυθαίρετους αμμολήπτες αμμορυχεία και τις ποσότητες που θα αποκομίσει Θα τις πληρώσει με100 δραχμές ανά Μ3 όταν η ΔΕΑΛ πωλουσε 250δραχ. Ανά Μ3.
Οι επιμετρήσεις Θα γινόταν από τις υπηρεσίες του δημοσίου βάσει των οποίων Θα πληρώνονταν και η ΑΤΤΙΚΑΤ.Οι επιμετρήσεις έδειξαν ότι αποκομίσθηκαν500.000 Μ3 και ο Δήμος και η ΔΕΑΛ δεν έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε δραχμή.
Μπορεί να μας εξηγήσει έστω και τώρα ο κ. Δήμαρχος γιατί;
Θα κλείσω με την απαράδεχτη και γελοία σύμβαση που υπέγραψε με την Ελληνογαλλική εταιρία“Γαλλικά νερά” και εκχωρούσε τα νερά του Ενιπέα στους Γάλλους για 99 χρόνια.Και έφερε εκ των υστέρων τη σύμβαση αυτή στο δημοτικό συμβούλιο για να την επικυρώσει.
Η παρέμβαση του γράφοντας Που ήταν καιτότε δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας απέτρεψε τα χειρότερα..
Και το πιο κωμικοτραγικό ήταν ότι οΈλληνας πρόεδρος της Ελληνογαλλικης εταιρίας μας απει.λούσε με μηνήσεις για “διαφυγόντα νόμιμα κέρδη” μέσω της εφημερίδας Μακεδονία από τη στήλη του Επιχειρείν.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.
Και κλείνω με την ευχή και την ελπίδα ότι ο κ. Παπαθανασίου Θα ανακοινώσει το όνομα του “Συκοφάντη” που μήνυσε, γιατί όλοι οι γνωστοί μου υποθέτουν ότι είμαι εγώ.Αν όντως είναι έτσι τότε ραντεβού στα δικαστήρια.
Λιτόχωρο 3 Αυγούστου 2012Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου.