Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

κίνδυνο για την ζωή της επικαλείται η Βίκυ Σταμάτη .




Την παρέμβαση της διευθύντριας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την περίπτωση της Βίκυς Σταμάτη η οποία, όπως ισχυρίζεται «αντιμετωπίζει άμεσο και μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της», ζήτησε o συνήγορος υπεράσπισής της...
Βασίλης Χειρδάρης.
Με σχετική επιστολή του, ο Βασίλης Χειρδάρης, ζητάει από τη διευθύντρια να μεταφερθεί η κυρία Σταμάτη στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η γιατρός των φυλακών ήδη ζήτησε «επείγουσα ψυχιατρική εκτίμηση» για την περίπτωση της, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών με λιποθυμικές τάσεις και πονοκέφαλο. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ανέφερε:

«Είμαι ο συνήγορος υπεράσπισης και πληρεξούσιος Δικηγόρος της κας Βασιλικής Σταμάτη. Έλαβα σήμερα (Τετάρτη) τηλεφωνήματα από την πελάτισσά μου η οποία εκδηλώνει την εντονότατη ανησυχία της για την σοβαρή επιδείνωση της υγείας της χθες και πολύ περισσότερο σήμερα. Επισημαίνω ότι η κ. Σταμάτη εξετάστηκε από την Ιατρό κα Καρατζά, η οποία απεφάνθη ότι χρειάζεται επείγουσα ψυχιατρική εκτίμηση. Μετά τα παραπάνω θα σας παρακαλέσω να επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κας Σταμάτη, δεδομένου ότι όπως μου ισχυρίστηκε η ίδια, υπάρχει άμεσος και μεγάλος κίνδυνος για την υγεία και την ζωή της».

Υπενθυμίζουμε, ότι το προηγούμενο αίτημα αποφυλάκισής της για λόγους ψυχικής υγείας είχε απορριφθεί, με το αιτιολογικό, πως το γεγονός ότι είναι σε θέση να δίνει συνεντεύξεις την καθιστά αρκούντως υγιή και στο να υπερασπισθεί τον εαυτό της ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, ενώ η περίπτωσή της δύναται να αντιμετωπισθεί και από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού. Αναμένουμε να δούμε την απάντηση της διευθύντριας των φυλακών στο νέο αίτημα της κ. Σταμάτη για ψυχιατρική εκτίμηση.