Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου : ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 έγιναν 11 άδικες συλλήψεις κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης κατοίκων του Αιγινίου ενάντια στη λειτουργία των διοδίων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας μαθητής μας, συνάδελφοι δάσκαλοι, καθηγητές και κάτοικοι του Αιγινίου.

Η δίκη τους, στην οποία και θα παραβρεθούμε, έχει οριστεί για τη Τρίτη 29 Ιανουαρίου με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι πολίτες δεν πείραξαν κανέναν, απλά διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία των διοδίων και δέχτηκαν απρόκλητη, τυφλή επίθεση από τα ΜΑΤ.
Διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή δύο σταθμών διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων  και  Αιγινίου), περίπου 12 km και μάλιστα με υψηλότερο κόστος αυτό του Αιγινίου που δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική επιλογή.
Εκφράζουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους και δη στους ανηλίκους η σύλληψη των οποίων το μόνο που πετυχαίνει είναι η ενδυνάμωση του κινήματος.
Θεωρούμε ότι τέτοιες διώξεις τρομοκράτησης αποτελούν σαφή ποινικοποίηση του μαζικού πολιτικού κινήματος ενάντια στα διόδια και στόχο έχουν την εκφόβιση και την αποτροπή των πολιτών από κάθε διαμαρτυρία που εξαθλιώνει το λαό.
Αναγνωρίζοντας την πολιτική σημασία της δίκης και επειδή θεωρούμε ότι δεν δικάζονται μεμονωμένα άτομα αλλά όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας, απαιτούμε την αθώωσή τους.
NΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Για το σύλλογο


Ο διευθυντής
Βασίλης Ιωαννίδης