Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ KATAΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



Κατερίνη 29.01.2013

Το Δ.Σ. καταδικάζει τη σύλληψη των συναδέλφων μας Αντώνη Γιοβανόπουλου και Γιάννη Γαϊντατζή που συμμετείχαν στη φιλειρηνική διαμαρτυρία στα διόδια του Αιγινίου.
Τα υπέρογκα διόδια στο εθνικό δίκτυο και η ληστρική αύξησή τους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας.

Η πολιτική αναλγησία του κράτους εκφράστηκε κι αυτή τη φορά με την απροκάλυπτη αστυνομική βία.
Συγκεκριμένα, χωρίς  να προκληθούν οι δυνάμεις καταστολής, αντιμετώπισαν με άγριο τρόπο  τους συγκεντρωμένους. Έριξαν χημικά, χτύπησαν αδιάκριτα και προέβησαν σε συλλήψεις προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των παρευρισκομένων.
Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι δύο μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι  συμπολίτες μας θα οδηγηθούν την Τρίτη στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης βίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00-14:00) για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας -Εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας την Τρίτη 29/1/2013, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11.00, στα δικαστήρια της Κατερίνης.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε μια δυναμική παρουσία έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να στείλουμε μήνυμα αντίστασης σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων που αναπτύσσονται.

                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ