Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Πιερίας για τα επεισόδια στο Αιγίνιο



Καταγγελία της ΕΛΜΕ Πιερίας

Προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας

Καταγγέλλουμε την ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε σήμερα στα διόδια Αιγινίου απέναντι στη φιλειρηνική λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων της Πιερίας που αντιδρούν στην άδικη επιβολή των υπέρογκων διοδίων στο εθνικό δίκτυο του νομού μας. 

Συγκεκριμένα χωρίς να προκληθούν οι δυνάμεις καταστολής, αντιμετώπισαν με άγριο τρόπο τους συγκεντρωμένους. Έριξαν χημικά , χτύπησαν αδιάκριτα και στο τέλος αφού δεν είχε καμφθεί ακόμη η άκριτη επιθετικότητα τους αποφάσισαν να κάνουν και συλλήψεις. Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι δύο μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι συμπολίτες μας θα οδηγηθούν αύριο στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης βίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το μεγάλο ζήτημα που γεννάται πέρα από την απρόκλητη βία είναι η πολιτική ευθύνη που φέρει η κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνικών κινημάτων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας για να στηρίξει τους συμπολίτες μας και για να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της ληστρικής αύξησης των διοδίων στις μετακινήσεις του νομού μας
αποφασίζει
να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου από τις 11 πμ έως τις 2μμ.

Ταυτόχρονα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού να παραβρεθούν από τις 11πμ στα δικαστήρια ώστε να δώσουμε την δυναμική μας απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία ώστε να ελεγχθεί κάθε μορφή αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στις πιο σκληρές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.