Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ



  
  Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού της Πιερίας στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς και τα μετωπικά του Αιγινίου.
Καταγγέλλουμε την ωμή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους κατοίκους του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο: ελεύθερη πρόσβαση στους εθνικούς δρόμους. Η τρικομματική κυβέρνηση, έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο συλλαμβάνοντας έντεκα πολίτες, ανάμεσά τους τρεις εκπαιδευτικούς και δύο ανήλικους μαθητές.
Καταδικάζουμε τις προκλητικές αυτές ενέργειες της αστυνομίας, η οποία, εφαρμόζοντας εντολές της κυβέρνησης, λειτουργεί ως φύλακας των συμφερόντων των εργολαβικών εταιρειών.
Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- Ε.Ε.) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μέσω των αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Δε φτάνει η ληστεία των κάθε είδους χαρατσιών, οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, έρχονται τώρα και με τη λειτουργία των διοδίων να προσθέσουν ένα ακόμη βάρος στη μεγαλύτερη εξαθλίωσή μας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας (11—2 μ.μ.) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στα δικαστήρια στην Κατερίνη.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Κατερίνη, 28 Ιανουαρίου 2013