Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου επ’ αόριστο


Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ. Κινητοποιήσεις κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου – Καταγγελία της συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων .

Στο χώρο των διοδίων Αιγινίου , σήμερα την 28η    του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση, ύστερα από την προφορική πρόσκληση της Προέδρου προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που βρισκόταν στο χώρο
Παρόντος και του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου Πολύζου, διαπιστώθηκε από την Πρόεδρο πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών παραβρέθηκαν παρόντα -24- μέλη και ονομαστικά οι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Μαρία Βουλκίδου           Πρόεδρος Δ.Σ.          1. Ξανθίππη Βασιλειάδου Αντιδήμαρχος
2. Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος    Δημ. Σύμβ.        2. Μεταλλίδης Παύλος    Αντιδήμαρχος
3. Πολυχρονίδης Γεώργιος                >>              3. Καλύβας Γεώργιος    Δημ. Σύμβουλος
4. Λένος Γεώργιος                Αντιδήμαρχος
5. Αγγέλου Αριστείδης             Δημ. Σύμβ.
6. Κακάνης Κωνσταντίνος    Αντιδήμαρχος
7. Μπιτσιάνης Ιωάννης                      >>
8.Μελιδώνης Ιωάννης                      >>
9.Γαβριηλίδου-Ζησιού Παρασκευή     >>
10.Δημόπουλος Δημήτριος                 >>
11.Κάνος Ευάγγελος                         >>
12.Σιανίδης Δημήτριος                       >>
13.Βουλκίδου Μαρία                                     >>
14.Λαγδάρης Ευάγγελος                    >>
15.Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος          >>
16.Σουλτανίδης Νικόλαος                   >>
17.Χαϊκάλη Δήμητρα                          >>
18.Τουλούπας Νικόλαος                      >>
19.Μιάουρας Γεώργιος                        >>
20.Ντιούδης Μηνάς                             >>
21.Μεταλλίδης Νικόλαος                      >>
22.Λιόλιος Βασίλειος                        >>
23.Μπουρσούκης Πασχάλης             >>
24.Δανιηλίδης Κωνσταντίνος             >>
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο ο οποίος είπε τα εξής:
Τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από λίγο στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού για την κατάργηση της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, ύστερα από ομόφωνη προηγούμενη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα είδαμε και τα ζήσαμε όλοι μας.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε σήμερα σε αυτή την ειρηνική κατάληψη και δεχτήκαμε μια απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αψυχολόγητη αυτή συμπεριφορά  της Αστυνομίας που κατέληξε σε συλλήψεις άνευ λόγου και αιτίας. Μεταξύ των συλληφθέντων και οι δύο Αντιδήμαρχοι, παιδιά και αθώοι πολίτες που δεν προκάλεσαν κανέναν και δεν προέβησαν σε καμία παράνομη και παράτυπη πράξη. Η συμπεριφορά αυτή θα δυναμώσει τον δίκαιο αγώνα μας για την κατάργηση των διοδίων, που έχουμε τονίσει επαννειλημένα καταστρέφει τον τόπο μας.
Πρέπει από αυτή τη συνεδρίαση να στείλουμε μήνυμα προς όλους ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. κ. Ε. Λαγδάρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Κ. Δανιηλίδης και  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στις τοποθετήσεις τους,  εξέφρασαν την κοινή άποψη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια  στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.
Στη συνέχεια η  Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Το Δ. Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου και τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων .
Αποφασίζει ομόφωνα
1.- Καταγγέλλουμε την αψυχολόγητη , απαράδεκτη  και προκλητική συμπεριφορά των Αστυνομικών δυνάμεων, που υπηρετούν στο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», που συνέλαβαν άδικα, κατ’ εξαίρεση, χωρίς καμία αφορμή και χωρίς να προβούν σε καμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια, πέραν των έντεκα (11) συνδημοτών μας και επιλεκτικά μεταξύ αυτών και δύο Αντιδημάρχους, παιδιά και αθώους πολίτες, καταπατώντας έτσι κάθε αρχή δικαίου, χειροδικώντας ακόμη και εναντίον του Δημάρχου.
2.- Τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου και τη μη λειτουργία τους μέχρι τη δικαίωση.


Την αριθ. 14/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού η οποία εκδόθηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό. Εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτησή μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Την μη λειτουργία όλων των Σχολικών μονάδων του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και την Τρίτη 29-1-2013 για τους λόγους που στην εισήγηση της παρούσης απόφασης αναφέρονται.

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί:
Α) Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Πιερίας
Β) Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Πιερίας
Γ) Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού
Δ) Στα Μέσα Μαζικής Εκπαίδευσης




ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου επ’ αόριστο».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ.106/2013
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Έχοντας υπόψη :
Την αρίθ.14/2013 απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού η οποία εκδόθηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό. Εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτησή μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού των διοδίων Αιγινίου

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Την από 28-01-2013 αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού επ΄αόριστο για τους λόγους που στην εισήγηση της παρούσης απόφασης αναφέρεται.