Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΝΔ




























Ανοιγμα συνεργασίας προς τη ΝΔ κάνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματός του στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, εστιάζοντας στην ασφάλεια, στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι το πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ εντοπίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και εκφράζει την άποψη ότι ο Κ. Καραμανλής πρέπει να προχωρήσει σε ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.



«Ολη η Ευρώπη γύρισε ένα κλικ πιο δεξιά. Δεν θα μπορούσε παρά αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα. Ο έξυπνος αναγνώστης του εκλογικού αποτελέσματος, κάνοντας τις απαραίτητες μαθηματικές πράξεις, βγάζει σαφή συμπεράσματα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτηθείς αν θεωρεί πως ανοίγει ο δρόμος για μια συνεργασία της ΝΔ με τον ΛΑ.Ο.Σ., απάντησε:


«Δεν είναι το πρώτο μας ζητούμενο. Το θέμα είναι ποια πολιτική θέλουν οι Ελληνες πολίτες. Εμείς πιστεύουμε σε ένα μίγμα με τρία βασικά συστατικά. Πρώτο, την πολιτική που εφάρμοσε ο Τζουλιάνι για την ασφάλεια στη Νέα Υόρκη. Δεύτερο, μια φιλολαϊκή στρατηγική για την οικονομία, απαλλαγμένη από τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού. Και, τρίτο, μια ξεκάθαρη στάση στη διεκδίκηση των εθνικών μας συμφερόντων. Ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές αποφάσεις και θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να συμβάλουμε σ’ αυτές με τη στάση μας. Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα βοηθά να δούμε τα πράγματα υπό ένα νέο πρίσμα».

Στην ερώτηση τέλος, κατά πόσο είναι εφικτή μία τέτοια συνεργασία με δεδομένο τον χαρακτηρισμό του ΛΑ.Ο.Σ. από στελέχη της ΝΔ ως κόμμα των άκρων, αλλά και τη σφοδρή κριτική του ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει:


«Εχω πει εδώ και καιρό ότι το πρόβλημα του Καραμανλή εντοπίζεται σε τέσσερα πρόσωπα: Μπακογιάννη, Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος. Με την Ντόρα διαφωνούμε ριζικά στην προσέγγιση των εθνικών θεμάτων. Σύντομα όμως θεωρώ ότι θα είναι σε άλλο κορυφαίο υπουργείο».