Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Το κυβερνών κόμμα σημείωσε απώλειες της τάξης των 7μονάδων σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2004, όπου είχε κερδίσει το 47% και περίπου 8,5 μονάδων από το τις εθνικές εκλογές του 2007.

Παρ’ όλα αυτά, το 39,97%, που της έδωσε η κάλπη της 7ης Ιουνίου, της επιτρέπει να κρατά ακόμη την πρωτοκαθεδρία της στο νομό.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 1,5 μονάδα (34,65%) σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (33,12%), συνεχίζει όμως να βρίσκεται κάτω από το ποσοστό του των προηγούμενων εθνικών εκλογών του 2007 (37,66%) κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, και πίσω από τη Ν.Δ με διαφορά 5,3 μονάδων.

Τρίτο κόμμα ο ΛΑΟΣ

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της επικράτειας, η Πιερία δεν διαφοροποιείται μόνο ως προς το ποιο κόμμα ανέδειξε πρώτο, αλλά και ποιο ανέδειξε τρίτο.

Σ’ αυτήν τη θέση κατέταξαν οι ψηφοφόροι της Πιερίας το κόμμα του Καρατζαφέρη, τον ΛΑ.Ο.Σ, που με ποσοστό 7,14%, πλασαρίστηκε μπροστά από το ΚΚΕ.

Στήθος με στήθος Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη

Η Ν.Δ συνεχίζει να διατηρεί την υπεροχή της σε 9 από τους 13 δήμους του νομού (Αιγινίου, Αν. Ολύμπου, Δίου, Ελαφίνας, Κολινδού, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων), ενώ το ΠΑΣΟΚ σε μόλις 4 (Πύδνας, Μεθώνης, Λιτοχώρου, Κατερίνης).

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να κάνει την επόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών στη Κατερίνη το αποτέλεσμα της προχθεσινής ευρωκάλπης, η οποία έφερε μπροστά το ΠΑΣΟΚ με μια σκανδαλιστική διαφορά από τη Ν.Δ μόλις 27 ψήφων!

Στον πρώτο δήμο της Πιερίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε 8.760 ψήφους, ενώ το κυβερνών 8.733.