Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


























Μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος, χάρισαν δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης της Πιερίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ομάδας του νομού μας, «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Χωρισμένοι σε δύο γκρουπ, το Σάββατο, άφησαν τις πένες τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να επιτηρούν την σχεδόν όλη την Ανατολική πλευρά του Ολύμπου, από την Αιγάνη μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα και από εκεί μέχρι την Πλάκα.

Η εμπειρία για όλους εμάς που συμμετείχαμε, ήταν εξαιρετική και χρήσιμη. Από τη μια το βαθύ μπλε της θάλασσας και από την άλλη το βαθύ πράσινο του Ολύμπου. Ακόμη και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, (ένα λατομείο και μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στην καρδιά του βουνού), δεν ήταν ικανές να «μουτζουρώσουν», τον πολύχρωμο πίνακα της φύσης.

Η πρώτη βάρδια, ανέλαβε λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Κιάλια, ένα κινητό τηλέφωνο και το βιβλίο συμβάντων ήταν τα μόνα, αλλά αρκετά εφόδια στη μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Όλυμπο.

Το δεύτερο γκρουπ, ανέλαβε στις 3 το μεσημέρι και μέχρι τις 8 το βράδυ, φέρνοντας σε πέρας μια σημαντική αποστολή και χωρίς ευτυχώς να εντοπιστεί κάποιο ανησυχητικό συμβάν.

Η επιλογή του Σαββάτου, για τους δημοσιογράφους της Πιερίας, δεν έγινε τυχαία. Μετά από μια κουραστική προεκλογική περίοδος και λίγο πριν αρχίσει η μάχη της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, η φυγή από την πόλη και την καθημερινότητα ήταν απαραίτητη.

Εξάλλου, όπως τονίζουν και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, πέρα από τη συμμετοχή στη φύλαξη του ορεινού όγκου, σκοπός είναι και η διασκέδαση μεταξύ φίλων ή ακόμα και οικογενειών και η διάδοση του εθελοντισμού.

Οι δημοσιογράφοι της Πιερίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Σαββάτου είναι Κατερίνα Τσαλού (Ημερήσια-Τοπική), Εύη Μιχωλού, Βαγγέλης Μπαντές (Ολύμπιο Βήμα), Ιωάννα Δερμίση (Πιερικοί αντίλαλοι) και Βαγγέλης Ζαμαντζάς (ΕΠΤΑ-Πολιτεία).