Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ




























Όλο και λιγότερα ζευγάρια στη Βρετανία υποβάλλουν αιτήσεις διαζυγίου γιατί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί και είναι δύσκολο να πουλήσουν σε καλή τιμή το οικογενειακό σπίτι και να μοιραστούν τα χρήματα ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν δύο διαφορετικά σπίτια, αποδεικνύουν τα στοιχεία σχετικής έρευνας.

Η έρευνα που διεξήχθη από τη λογιστική εταιρία Grant Thornton, καταδεικνύει ότι σχεδόν οι μισές από τις αιτήσεις έχουν καταλήξει σε δικηγόρους και ο αριθμός θα περιοριστεί κι άλλο, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης.

"Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι θα δουν όλο και λιγότερα ζευγάρια να υποβάλλουν αιτήσεις διαζυγίου όσο κρατά η δημοσιονομική κρίση", δήλωσε ο Ρόμπερτ Κερ συνεργάτης της εταιρίας Grant Thornton.

"Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά σίγουρα το οικονομικό είναι εκείνο που έχει προκαλέσει την κάμψη και αναγκάζει τα ζευγάρια να επανεξετάσουν την απόφαση τους όταν σκέφτονται το διαζύγιο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το γραφείο Εθνικής Στατιστικής στις αρχές του χρόνου δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν διαζύγιο μειώθηκε από 12,2 ανά 1.000 το 2006 σε 11,9 το 2007 και τώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 χρόνων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μελλόνυμφοι πριν το γάμο προτιμούν όλο και περισσότεροι να συντάσουν οικονομικές συμφωνίες και αποφεύγουν τη σύνταξη πολυέξοδων προγαμιαίων συμφωνητικών τα οποία προβλέπουν και πρόσβαση σε κοινούς λογαριασμούς.