Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Δολοφονία αστυνομικού





































Τη συνδρομή των πολιτών για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 41χρονο υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Αντώνιο - Νεκτάριο Σάββα, ζητάει η αστυνομία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Στάθη, πίσω από τη δολοφονική επίθεση βρίσκεται η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών". Αυτό προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από δυο όπλα των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας.

Το ένα από τα δυο όπλα έχει χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση Σέχτα. Συνολικά, οι αστυνομικοί μάζεψαν 24 κάλυκες εκ των οποίων οι εννέα προέρχονται από το παραπάνω όπλο, ενώ οι υπόλοιποι βλήθηκαν με άγνωστο μέχρι στιγμής όπλο που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο υπαρχιφύλακας είχε αναλάβει υπηρεσία φύλαξης, στη διασταύρωση των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Ανω Πατήσια, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για γυναίκα, βασική μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ, πρώην συζύγου ενός από τους κατηγορουμένους.

Στις 6.20, τρία άγνωστα άτομα κινούμενα πεζή, προσέγγισαν και πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντά τον αστυνομικό, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι το πρόσωπο που τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων φυλάσσεται από τον Ιούνιο του 2002, πριν ακόμα βγει στο φως η υπόθεση της 17Ν, που προέκυψε μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού, στις 29 Ιουνίου του ίδιου χρόνου στον Πειραιά.