Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

"Η κυβέρνηση είναι μέρος της κρίσης"





















Συνάντηση με τον Αλέκο Βούλγαρη, Δήμαρχο Βόλου, είχε στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. Ο Βόλος είναι η πόλη που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των 17ων Μεσογειακών Αγώνων για το 2013.

Η κυβέρνηση δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και βρίσκεται σήμερα σε δυσκολότερη θέση από εκείνη που βρισκόταν πριν από τις εκλογές, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε, με αυτό τον τρόπο, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι μέρος της κρίσης, την οποία έχει δημιουργήσει η ίδια και όμηρος των δικών της αδιεξόδων, γι'αυτό και δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην Ελλάδα.


Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η τακτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί είναι η οικονομία, τα αγροτικά θέματα, η πρόταση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η λαθρομετανάστευση, ο τουρισμός, οι πυρκαγιές και η πυρόσβεση και οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη των σκανδάλων.