Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

φεστιβάλ Ecofilms '09

Πιστό στο ραντεβού του, το φεστιβάλ Ecofilms '09 διεξάγεται και φέτος στην πόλη της Ρόδου, από τις 23 ώς τις 28 Ιουνίου.

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 108 ταινίες από 42 χώρες. Στις ταινίες αυτές, οι δημιουργοί καταθέτουν την αγωνία τους για το μέλλον του πλανήτη αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων, όπως διαμορφώνονται στην εποχή μας.


Οι δημιουργοί παρουσιάζουν τις διάφορες πλευρές των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η φωτορύπανση, η ρύπανση λιμνών και ποταμών, η εξαφάνιση σπάνιων ειδών ζώων, η δραματική μείωση πρώτων υλών κ.λπ., αλλά και την έλλειψη σεβασμού στην βιοποικιλότητα, τον περιφρονητικό τρόπο αντιμετώπισης άλλων πολιτισμών και άλλων τύπων κοινωνικών σχέσεων από το κυρίαρχο δυτικό μοντέλο).

Ταινίες που αγγίζουν με ποιητική ευαισθησία την ομορφιά του πλανήτη, τη πολυπλοκότητα των σχέσεων και των αντιλήψεων, την τέχνη και τον έρωτα.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετέχουν 67 ταινίες από 34 χώρες, που διαγωνίζονται για δύο (2) βραβεία σε κάθε κατηγορία –μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους και θα τιμηθούν επίσης οι καλύτερες ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ. Τις ταινίες θα κρίνουν οι Διεθνείς Κριτικές Επιτροπές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρόδου 2009.