Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νέες πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ





















Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια περιοδείας του στον Υμηττό και ειδικότερα στις περιοχές που καταστράφηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι για άλλη μια χρονιά οι δασικές εκτάσεις της χώρα μας βρίσκονται στο έλεος των καταπατητών, των εμπρηστών, στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Δεν υπήρξαν, πρόσθεσε, οι απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν εδώ και δύο χρόνια από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά την μεγάλη καταστροφή του 2007, ούτε έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, στον τρόπο οργάνωσης ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η δασοπυρόσβεση.

Σήμερα η δασοπροστασία είναι αναποτελεσματική, είναι απροετοίμαστη, είναι ανοργάνωτη, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΝ, είπε ο κ. Τσίπρας έχει καταθέσει εδώ και πολλά χρόνια τις προτάσεις του για την αναγκαία δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης, για την κατάργηση των δασοκτόνων και περιβαλλοντοκτόνων νόμων, για τη σαφή οριοθέτηση και προστασία των δασικών εκτάσεων, για τη δημιουργία θεσμικών ρυθμίσεων που να προστατεύουν την αναδάσωση των καμένων περιοχών, και για την ενίσχυση του εθελοντισμού.

Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα στη Βουλή, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίασή της.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέκος Αλαβάνος, στη συνεδρίαση συζητήθηκε:

1. Να διοργανωθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Μιχάλη Παπαγιαννάκη, το Σεπτέμβριο.

2. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.