Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΒ Ν.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξαναμοίρασμα ανέξοδων, προεκλογικής χρήσης, υποσχέσεων χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΝ τις νέες δεσμεύσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για τα διόδια τους κόμβους και τους παράπλευρους δρόμους της εθνικής οδού.
Μιλώντας για τα αποτελέσματα της προχθεσινής συνάντησης του κ. Σουφλιά με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, τον Νομάρχη, τον πρόεδρο του Επιμελητήριου και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΣΥΝ καταφέρεται και εναντίον των δεύτερων, των «πρωτοκλασάτων», όπως αναφέρει, «στελεχών της Ν.Δ», που με τις δηλώσεις τους, κατά την επιστροφή τους, δείχνουν να έχουν κατανοήσει πλήρως «το κόλπο του Χότζα με την αγελάδα και την κατσίκα».

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΝ έχει ως ακολούθως:

«Ανέξοδες υποσχέσεις σε κομματικό ακροατήριο μοίρασε για μια ακόμη φορά ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς. Ξαναμοίρασε μετά από 14 μήνες τις υποσχέσεις του για τους κόμβους που ΘΑ γίνουν, τους παράπλευρους που ΘΑ κάνουν, για τα διόδια που ΘΑ φθηνύνουν ακριβαίνοντας, σε ένα πρόθυμο να ακούσει κομματικό ακροατήριο.

Επιστρέφοντας τα στελέχη της Ν.Δ στο νομό με χωριστές ανακοινώσεις προσπαθούν να πείσουν το λαό της Πιερίας, μιλώντας για διόδια στο Κλειδί, ενώ τα νέα διόδια γίνονται στο Αιγίνιο, για κέρδος από τα νέα διόδια, ξεχνώντας τις τιμές των διοδίων πριν την παραχώρηση της Εθνικής Οδού στην ιδιωτική εταιρεία, αλλά και το γεγονός ότι στα διόδια θα πληρώνουμε και κατά την επιστροφή, δείχνοντας έτσι ότι έχουν κατανοήσει πλήρως το κόλπο του Χότζα με την αγελάδα και την κατσίκα.

Αποδεικνύεται ότι στη Ν.Δ, μετά την καταδίκη τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, προσπαθούν με αναμάσημα υποσχέσεων να διατηρήσουν το κομματικό τους ακροατήριο τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχοντας πρόθυμα γι αυτό τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. στο νομό.

Προσπαθούν έτσι να διαγράψουν από τη μνήμη των ψηφοφόρων τους αλλά και όλων των πολιτών, ότι με την δικομματική ψήφιση της παραχώρησης της Εθνικής Οδού σε ιδιώτες, από κοινού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν και για την κατασκευή των διοδίων στο Αιγίνιο, και την κατασκευή των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά, και την αύξηση των διοδίων και την πληρωμή τους πήγαινε-έλα, 14 μήνες τώρα τίποτε δεν έχει γίνει για τα παράπλευρα έργα και τους κόμβους και φυσικά τίποτε δεν θα γίνει μέχρι τις εκλογές.

Έτσι είναι θράσος να μιλάνε για κέρδος από τα διόδια και για δρομολόγηση των έργων, λες και η ανησυχία των πολιτών είναι πώς θα επιβιώσει η Ν.Δ. και ο δικομματισμός.

Καλούμε το λαό της Πιερίας να συνεχίσει τον αγώνα του διεκδικώντας την κατάργηση των ΣΔΙΤ, των διοδίων στο Αιγίνιο, την επαναφορά των παλιών τιμών στα διόδια, τη διεκδίκηση των κόμβων και των παράπλευρών δρόμων, την αύξηση των δημοσίων πιστώσεων για έργα στην Πιερία».

«Στο κάτω-κάτω», καταλήγει η ανακοίνωση, «ένα ηχηρό ΟΧΙ στις προεκλογικές εξαγγελίες, επιπέδου εποχής Μαυρογυαλούρου που αναβιώνει η Ν.Δ. και ο δικομματισμός, είναι και θέμα αξιοπρέπειας».