Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, τόσο από την θέση του προέδρου της Κ.Ο., όσο κι από την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του ο Αλέκος Αλαβάνος.

Όμως, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκου Αλαβάνου και να συνεχιστεί η συζήτηση την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Αλαβάνος αιφνιδίασε το σύνολο των στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας ξαφνικά την πρόθεσή του να παραιτηθεί, τόσο από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και από βουλευτής.
Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον κ. Αλαβάνο να μην επιμείνει στην απόφασή του και η συζήτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, να συνεχιστεί.

Την πρόταση του αυτή έκανε ο κ. Αλαβάνος μόλις μία ημέρα μετά την δημόσια τοποθέτησή του, κατά την οποία είπε ότι «είναι φυσιολογικό να ακολουθήσουν οι μετασεισμοί του εκλογικού αποτελέσματος».