Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στις Βρυξέλλεςβρίσκεται ο πρωθυπουργός προκειμένου όπου συμμετέχει στις εργασίες της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. Τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που θα απασχολήσουν δυο μέρες, θέματα, όπως η επιβεβαίωση της δεύτερης θητείας Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν, η οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές καθώς και η παράνομη μετανάστευση. Την Παρασκευή, ο κ. Καραμανλής θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κόμματος.


Οι ηγέτες των χωρών – μελών της Ε.Ε., αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ζοζέ, Μανουέλ Μπαρόζο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς σύμφωνα με διπλωμάτες, πρυτανεύει η άποψη ότι προέχει η σταθερότητα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ο Μπαρόζο, αναμένεται να αποσπάσει την πολιτική στήριξη των 27 παρά την εντονότατη κριτική που του έχουν ασκήσει η Γαλλία και άλλες χώρες για καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής στην οικονομική κρίση.

Η τυπική επιβεβαίωση της διατήρησης του Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν αναμένεται στα μέσα Ιουλίου, όταν το Ευρωκοινοβούλιο θα συνέλθει για πρώτη φορά μετά τις Ευρωεκλογές.