Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Περισσότεροι από 31 εκατομμύρια Αμερικανοί























παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους τη δημόσια δέηση για τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μικρότερος από εκείνον των τηλεθεατών που παρακολούθησαν από τηλεοράσεως τις κηδείες του πρώην προέδρου, Ρόναλντ Ρίγκαν και της πριγκήπισσας Νταϊάνα.

Η εταιρία Nielsen Media Research ανακοίνωσε ότι η διάρκειας δύο ωρών δέηση για τον Μάικλ Τζάκσον, που έγινε στο Λος Άντζελες και μεταδόθηκε από 18 αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσέλκυσε συνολικά 31,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παρόλο που στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου που παρακολούθησαν από τις οθόνες των υπολογιστών την τελετή, πρόκειται για κοινό που είναι μικρότερο από τα 37,8 εκατομμύρια Αμερικανών που παρακολούθηκαν την ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα και τα 49,5 εκατομμύρια που άνοιξαν τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στο Λευκό Οίκο, τον Φεβρουάριο.

Η διαδικτυακή εταιρία Akamai, που διαχειρίζεται το 20% της "κυκλοφορίας" στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε επίσης ότι περίπου 2,8 χρήστες κατέβασαν βίντεο στη διάρκεια της δέησης στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον, κάτι που καθιστά την τελετή αυτή ως την πλέον δημοφιλή στο Ίντερνετ μετά την ορκωμοσία του Ομπάμα.

Συγκρίνοντας ανάλογα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, η Nielsen ανέφερε ότι την κηδεία του Ρίγκαν παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια τηλεθεατες, το 2004 και την κηδεία της πριγκήπισσας Νταϊάνα, το 1997, 33,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.